Nieuws

 • Jonge adviseurs inspireren energieprofessionals uit Overijssel 24 mei 2019

  Ruim 300 jongeren kwamen donderdag 23 mei naar het provinciehuis om energieprofessionals uit Overijssel te inspireren. De leerlingen uit het voorgezet- en basisonderwijs hebben zich de afgelopen maanden verdiept in actuele energievraagstukken. Tijdens de finale van Adviseurs van de Toekomst en de e-BATTLE pitchten zij hun advies en campagne.

 • Veel belangstelling voor theaterconcert ‘Letter voor Letter’ 23 mei 2019

  Ruim 200 bezoekers trok het theaterconcert ‘Letter voor Letter’ van René Karst en Carola Smit op 21 mei 2019 in De Meenthe in Steenwijk. De show is het resultaat van een samenwerking tussen Sociaal Werk De Kop, Bibliotheek Kop van Overijssel, Taalpunt, Stichting Lezen & Schrijven, provincie Overijssel en de gemeente Steenwijkerland. ‘Letter voor Letter’ is speciaal bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

 • Iets melden? Makkelijk en snel via onze website 23 mei 2019

  Ziet u iets in de openbare ruimte dat gemaakt of opgeruimd moet worden? Dan kunt u dat bij ons melden. Dat kan gewoon digitaal via onze website. Wel zo makkelijk en snel. Het formulier om een melding te doen hebben we een stuk eenvoudiger gemaakt. Het enige wat u hoeft te doen, is aan te geven wat u wilt melden en waar dat is. Nieuw is, dat u nu ook een document (bijvoorbeeld een foto) kunt toevoegen. Doet u een melding, dan houden we u uiteraard op de hoogte van wat we ermee gedaan hebben. Wilt u er meer over weten? Ons Klantcontactcentrum, telefoon 14 0521, helpt u graag verder. Het formulier ‘iets melden’ vindt u op de homepage van onze website.

 • Mr. Fill 3 maanden op proef in Giethoorn 22 mei 2019

  De komende 3 maanden staan op de parkeerplaats in de ds. J.J. Ketstraat in Giethoorn twee zelfpersende afvalbakken. Mr. Fill, zoals de afvalbakken genoemd worden, werkt op zonne-energie en kan tot vijf keer meer afval opvangen dan een gewone afvalbak. Wethouder Marcel Scheringa: ‘Op plekken waar de afvalbak altijd snel vol zit, zou dit wel eens een mooie oplossing kunnen zijn. De komende 3 maanden gaan we deze nieuwe techniek uitproberen.’ De proef is een initiatief van de werkgroep Openbare Ruimte, onderdeel van de gebiedsgerichte aanpak in Giethoorn waarin Gieters Belang, Giethoorn Onderneemt en de gemeente samenwerken.

 • Werkzaamheden aan Indisch Monument binnenkort van start 21 mei 2019

  Het Indisch Monument in het Slingerbos in Steenwijk krijgt een opwaardering. In afstemming met onder meer de Stichting Herdenking 15 augustus en de kunstenares van de ‘Gebroken Tegel’ is hiervoor een plan gemaakt.

 • Bloeiende bermen goed voor bijen en insecten 21 mei 2019

  In juni beginnen we met het maaien van bermen. Het is de eerste maaironde van het jaar. De tweede ronde staat in september op het programma. We kunnen niet overal tegelijk aan het werk. Daarom hebben we, naast de bermen die we in eigen beheer maaien, ook aannemers hiervoor opdracht gegeven. In totaal zijn we zo’n 6 weken bezig om alle werkzaamheden af te ronden.

 • Wonen zonder gas, maar hoe? 20 mei 2019
 • In Steenwijkerland krijgt elk kind een kansrijke start 14 mei 2019
 • Gewijzigde afvalinzameling met Pinksteren 14 mei 2019
 • Gaat u mee op proefreis? 20 mei 2019
 • MijnOverheid Berichtenbox 13 mei 2019
 • Vernieuwde Arembergerweg weer open 01 mei 2019