Nieuws RSS icoon

 • Steenwijkerland onderzoekt mogelijkheden voor Petje af

  20 september 2019

  Ieder kind heeft talent en verdient gelijke kansen voor de toekomst. Om daar invulling aan te geven hebben de initiatiefgroep Petje af Steenwijkerland en de landelijke Stichting Petje af de handen ineengeslagen. Op donderdag 19 september 2019 ondertekenden zij gezamenlijk een intentieovereenkomst om te kijken of vanaf 2020 in Steenwijk gestart kan worden met Petje af. Wethouder Trijn Jongman, een van de ondertekenaars, is blij met de samenwerking. ‘Geweldig dat dit initiatief er ligt. Petje af opent deuren die anders misschien gesloten blijven.’

 • Beschut Werk succesvol door Noordwest Groep

  19 september 2019

  Het college van B&W heeft besloten om de uitvoering van Beschut Werk bij de Noordwest Groep voort te zetten. Dit vloeit voort uit een proefperiode die vanaf 2017 is ingezet bij de Noordwest Groep en met succes is afgerond.

 • Nieuwe leverancier voor Wmo-hulpmiddelen

  19 september 2019

  Vanaf 1 november 2019 is RSR Revalidatieservice BV de nieuwe leverancier voor het leveren van Wmo-hulpmiddelen voor de gemeente Steenwijkerland. Inwoners van Steenwijkerland kunnen dan voor hun Wmo-hulpmiddel terecht bij RSR.

 • Informatieavond ‘energiezuinig en comfortabel wonen’

  10 september 2019

  Wilt u weten hoe u uw woning energiezuiniger, goedkoper én comfortabeler maakt? Kom dan op maandagavond 23 september 2019 naar de informatiebijeenkomst van het Energieloket Duurzaam Steenwijkerland in het Multifunctioneel Centrum ‘De Zuidwester’ aan de Gasthuislaan 84 in Steenwijk. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Een kopje koffie of thee staat vanaf 19.15 uur voor u klaar.

 • Gemeentearchief geeft cursus Oud Schrift voor beginners

  10 september 2019

  Het gemeentearchief Steenwijkerland organiseert in samenwerking met de VUSO een cursus Oud Schrift voor beginners.

 • Uitnodiging startbijeenkomst nieuwe visie Toerisme & Recreatie

  10 september 2019

  De stichting Weerribben-Wieden en de gemeente Steenwijkerland organiseren op maandag 23 september een tweede startbijeenkomst. Doel is het ontwikkelen van een nieuwe visie voor toerisme en recreatie in het gebied Weerribben-Wieden (Steenwijkerland). U bent als inwoner en/of ondernemer van Steenwijkerland van harte welkom bij deze startbijeenkomst. Een kopje of thee staat vanaf 19.45 uur voor u klaar op Vakantiepark ’t Akkertien, Noordwal 3 in Vollenhove.