Nieuws

 • Contouren nieuwe inrichting op Markt ingetekend 17 mei 2018

  Hoe ziet de nieuwe inrichting van de Markt in Steenwijk er straks uit? Natuurlijk zijn er tekeningen en impressies, maar om een goed beeld te krijgen van hoe het er in de praktijk uit zal zien, zijn de contouren van elementen als bomen, bankjes, verlichtingsmasten en de fontein op de Markt ingetekend. Projectleider Arjan Vroklage: 'Op deze manier zie je de ware afmetingen van alle onderdelen en kun je goed bekijken of alles inderdaad klopt. De lijnen zoals we die nu hebben ingetekend, zijn tijdelijk. Die gaan straks weer weg.'

 • ‘IJzeren brug’ in Witte Paarden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer 15 mei 2018

  De ‘ijzeren brug’ in Witte Paarden is per 14 mei 2018 afgesloten voor vrijwel alle gemotoriseerd verkeer. Gemeente en ProRail besloten gezamenlijk tot deze afsluiting. Voetgangers, (brom)fietsers en motorrijders kunnen nog wel van de oversteek gebruikmaken. Omwonenden krijgen een brief waarin zij persoonlijk over de afsluiting worden geïnformeerd.

 • Afvalinzameling verplaatst in verband met Pinksteren 15 mei 2018

  In de gemeente Steenwijkerland wordt geen afval ingezameld op maandag 21 mei (tweede pinksterdag).

 • Coalitieakkoord Steenwijkerland 2018-2022 gepresenteerd 15 mei 2018

  De nieuwe coalitie van Steenwijkerland, bestaande uit de partijen BGL, PvdA, VVD en CU, is het eens geworden over het Coalitieakkoord 2018-2022: ‘Door verbinding naar resultaat'. Het coalitieakkoord is op maandag 14 mei gepresenteerd.

 • Coalitiepartijen Steenwijkerland op hoofdlijnen akkoord 02 mei 2018

  De nieuwe coalitie van Steenwijkerland, bestaande uit de partijen BGL, PvdA, VVD en CU, zijn het op hoofdlijnen eens geworden over een coalitieakkoord. Ook de portefeuilleverdeling voor het nieuwe college van B&W is bekend. Dit maakt formateur Martin Knol namens de partijen bekend.