Nieuws RSS icoon

 • West-Overijssel werkt samen aan de energietransitie

  13 november 2019

  Provincie, gemeenten, waterschap en netbeheerder in West Overijssel werken samen aan een Regionale Energie Strategie. Hierin staat waar en hoeveel duurzame elektriciteit er in 2030 in de regio kan worden opgewekt en wat daarvoor nodig is. Ook de gemeente Steenwijkerland doet mee. In een startnota waar de gemeenteraad binnenkort een besluit over neemt, staat op welke manier de partners samenwerken.

 • Informatieavond ‘energiezuinig en comfortabel wonen’

  12 november 2019

  Wilt u weten hoe u uw woning energiezuiniger, goedkoper én comfortabeler maakt? Kom dan op maandagavond 25 november 2019 naar de informatiebijeenkomst van het Energieloket Duurzaam Steenwijkerland in het Multifunctioneel Centrum ‘Hoogthij’ aan de Oldemarktseweg 117 in Steenwijkerwold. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Een kopje koffie of thee staat vanaf 19.15 uur voor u klaar.

 • Uitnodiging informatieavond over werving vrijwilligers

  12 november 2019

  Heeft u een tekort aan vrijwilligers? Vindt u het ook lastig om nieuwe bestuursleden te vinden? Dan is deze uitnodiging iets voor u! Na de succesvolle eerste editie bieden Sociaal Werk De Kop en de gemeente Steenwijkerland de cursus 'Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd' nogmaals aan. De cursus is gebaseerd op een persoonsgerichte werving van vrijwilligers voor verenigingen. Tijdens een informatieavond op woensdag 20 november 2019 wil Sociaal Werk De Kop u graag uitleggen hoe deze cursus bij uw vereniging tot meer vrijwilligers kan leiden. De informatieavond is in De Buze in Steenwijk. Aan het eind van de avond kunt u zich inschrijven voor de cursus. Deelname aan de informatieavond en de cursus is gratis.

 • Nationaal Schoolontbijt ook in Steenwijkerland

  08 november 2019

  Op vrijdagochtend 8 november 2019 schoof burgemeester Rob Bats aan voor een ontbijtje op Kindcentrum Immanuel in Steenwijkerwold. Hij deed dat samen met zo’n 125 leerlingen van de basisschool. ‘Super gezellig’, vond burgemeester Rob Bats die met de actie het belang van een gezonde start van de dag onderstreepte. Het ‘burgemeestersontbijt’ is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen op 2.750 basisscholen in het hele land gezond ontbijten.

 • 500e energiescan in Steenwijkerland

  11 november 2019

  Op maandag 11 november zijn wethouder Tiny Bijl en energieadviseur Egbert Brouwer van DCZ duurzaam wonen aanwezig bij de uitvoering van energiebesparende maatregelen bij de familie Munsterman in Steenwijkerwold. Deze maatregelen laat de familie Munsterman uitvoeren naar aanleiding van de gratis energiescan (500e) die zij had aangevraagd.

 • Intakegesprekken adviseringstraject Ondernemersklankbord

  06 november 2019

  Gaat u starten als ondernemer in Steenwijkerland? Of heeft u al een eigen bedrijf? Dan komt u in aanmerking voor gratis persoonlijke begeleiding van het Ondernemersklankbord. Op donderdagochtend 14 november 2019 van 9.00 tot 12.00 uur zijn de adviseurs van het Ondernemersklankbord in het gemeentehuis in Steenwijk aanwezig voor intakegesprekken.

 • Informatiebijeenkomsten nieuwe leverancier hulpmiddelen

  22 oktober 2019
 • Steeds minder asbestdaken in Steenwijkerland

  22 oktober 2019
 • Najaarsnota 2019 in Steenwijkerland beter dan verwacht

  22 oktober 2019
 • Steenwijkerland presenteert sluitende meerjarenbegroting

  16 oktober 2019