Nieuws

 • Natuurbrandrisico: code Geel 22 maart 2018

  Regio IJsselland is, in het kader van natuurbrandrisico, naar code Geel gegaan. Code Geel geeft aan dat er minder grote kans is op een snel uitbreidende natuurbrand. Het kan wel gebeuren. Wees altijd voorzichtig met vuur. Voor Steenwijkerland houdt dit in dat u weer gebruik mag maken van uw ontheffing om snoei- en tuinafval en riet- en maaiafval te verbranden.

 • Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018 22 maart 2018

  De totale opkomst van deze gemeenteraadsverkiezingen was 59,17%. De voorgaande gemeenteraadsverkiezingen was dit 57,6%.

 • Uitnodiging voor inloopavonden over de Markt in Steenwijk 20 maart 2018

  Op maandag 26 en woensdag 28 maart organiseren we in de Heren van de Rechter (Markt 72) twee inloopavonden om de plannen voor de Markt in Steenwijk aan u te laten zien. In elke hoek van de zaal presenteren we een onderdeel van het plan (o.a. de fontein, verlichting, bomen, zitbanken en uiteraard de planning van de werkzaamheden). We geven een toelichting en u kunt bij ons terecht met vragen.

 • Officiële bekendmaking voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezing op 23 maart 20 maart 2018

  Op vrijdag 23 maart om 10.00 uur vindt in de raadszaal van het gemeentehuis in Steenwijk de openbare zitting van het centraal stembureau plaats. Tijdens deze zitting wordt de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezing officieel bekend gemaakt. U wordt van harte uitgenodigd om bij deze zitting aanwezig te zijn.

 • Zaterdag 24 maart Landelijke Opschoondag 15 maart 2018

  Op zaterdag 24 maart vindt de Landelijke Opschoondag weer plaats. Op deze dag organiseren mensen door het hele land diverse opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Mee doen is eenvoudig en leuk. Kom ook in actie voor een schone buurt!

 • Informatiebijeenkomst voor startende ondernemers 28 februari 2018

  Op donderdag 8 maart organiseert de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met Stichting Kennis Netwerk Steenwijkerland een bijeenkomst speciaal voor iedereen die erover denkt een onderneming te starten of net begonnen is met een bedrijf. De bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is wel nodig in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden kan tot en met dinsdag 6 maart 2018.

 • We ruimen De Wieden op! 28 februari 2018
 • Waarschuwing voor kwaliteit ijs in Steenwijkerland 01 maart 2018
 • Voortvarende start Energie Coöperatie Oldemarkt wordt door gemeente Steenwijkerland beloond met startkapitaal 23 februari 2018