Nieuws

 • Projecten Bidbook Steenwijkerland gaan onverminderd door 20 november 2018

  Het bidbook 'Land van Weerribben en Wieden / Poort naar Overijssel' dat Steenwijkerland als Regio Deal heeft ingediend bij het Rijk is op dit moment nog niet gehonoreerd. Dit betekent dat het Rijk vooralsnog financieel niet gaat bijdragen in de projecten die Steenwijkerland gaat uitvoeren in het kader van dagelijkse leefbaarheid en duurzaam toerisme.

 • Contracten met zorgaanbieders verlengd 20 november 2018

  De contracten met de zorgaanbieders die in Steenwijkerland huishoudelijke hulp leveren, zijn verlengd. Dat betekent dat inwoners ook in 2019 terecht kunnen bij: Beter Thuis Wonen Thuiszorg, De Nieuwe Zorg Thuis, Dokter Schoonmaakorganisatie, PGVZ, Thalia Thuiszorg en Tzorg.

 • Medebouwer gezocht in Sint Jansklooster 20 november 2018

  Wilt u ook een twee-onder-een-kapwoning bouwen in Sint Jansklooster, maar heeft u geen medebouwer? Dan kunnen wij u mogelijk helpen. Er heeft zich bij ons een belangstellende gemeld die op zoek is naar een medebouwer voor een twee-onder-een-kapwoning aan de Bovenkruier. Wij brengen u graag met elkaar in contact. Heeft u belangstelling? Bel dan met onze woonconsulent Marijke Dam via telefoonnummer 14 0521.

 • Milieucontrole 20 november 2018

  Op zaterdag 3 november 2018 was er in de gemeente Steenwijkerland een grote milieucontrole. Deze controle werd uitgevoerd door de politie, gemeente, waterschap en provincie. Er is met name gecontroleerd op het illegaal verbranden van afvalstoffen en of de voorschriften in de ontheffingen voor het verbranden van riet-, snoei- en tuinafval worden nageleefd.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Jos Ensing 19 november 2018

  Op vrijdag 16 november 2018 heeft burgemeester Rob Bats een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Jos Ensing (65) uit Kuinre. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn werk als brandweervrijwilliger. Jos Ensing is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Meld u aan voor de gratis antislipcursus! 13 november 2018

  Remmen op een natgeregend en daardoor glad wegdek, een noodstop maken bij 50 kilometer per uur, een onverwacht scherpe bocht (slipgevaar) indraaien en toch uw auto onder controle weten te houden. Kortom, wilt u de komende winter goed voorbereid op weg gaan? Volg dan nu een gratis antislipcursus.

 • Informatieavond ‘energiezuinig en comfortabel wonen’ 06 november 2018
 • Informatieavond voor alle amateursportorganisaties 23 oktober 2018