Duurzame mobiliteit

Milieuvriendelijk reizen? Het kan in Steenwijkerland. Op deze pagina leest u hier hoe u hiervan gebruik kunt maken.

Duurzaam rijden

Laadpalen

Allego verzorgt voor onze gemeente de laadpalen in woonwijken, op bedrijventerrein en op parkeerterreinen waar veel bezoekers gedurende een langere periode geparkeerd staan. Als inwoner en/of werknemer in onze gemeente kunt u een openbaar oplaadpunt aanvragen. Dit kan via www.openbaarladen.nl/steenwijkerland Hier vindt u de voorwaarden waaraan uw aanvraag moet voldoen.

Duurzaam varen

De Eco-WaterLiner is een volledig duurzame varende verbinding tussen Giethoorn, Sint Jansklooster en Blokzijl, dwars door het natuurgebied Weerribben-Wieden. In de zomer biedt deze vaardienst fietsers en wandelaars dagelijks de gelegenheid om een deel van hun tocht duurzaam varend af te leggen. Benieuwd geworden? Om gebruik te maken van deze dienst of voor meer informatie kunt u terecht op: www.visitweerribbenwieden.com/routes-weerribben/fietsen/EcoWaterLiner

Wat gebeurt er nog meer?

We gaan bezig met het maken van een netwerk van elektrische oplaadpunten voor fiets en auto. Ook gaan we kijken naar nieuwe vormen van duurzaam vervoer, zoals elektrische auto’s en auto’s op waterstof. Bovendien gaan we onderzoeken of we een deel van onze dienstauto’s kunnen verduurzamen en als deelauto beschikbaar kunnen stellen. Tenslotte gaan we met provincie Overijssel aan de slag om het openbaar vervoer emissieloos te krijgen. We houden u van de ontwikkelingen op de hoogte.