Gewijzigde openingstijden
Het gemeentehuis is op dinsdag 24 december geopend tot 16.00 uur.
Woensdag 25 tot en met vrijdag 27 december is het gemeentehuis gesloten.
Het gemeentehuis is op dinsdag 24 december geopend tot 16.00 uur.
Woensdag 25 tot en met vrijdag 27 december is het gemeentehuis gesloten.
Het Energieloket is dé plek waar u begint met het energiezuinig maken van uw woning. De adviseurs geven gratis en onafhankelijk advies aan woningeigenaren.
De adviseurs beantwoorden vragen zoals ‘Hoe kan ik isoleren?’ en ‘Welke mogelijkheden zijn er om energie te besparen?’.
Heeft u hulp nodig om keuzes te maken die bij uw situatie passen? Voor slimme bespaartips of kleine maatregelen om de energierekening te verlagen, kunt u terecht bij de energiecoaches. Zij helpen u met de eerste stappen naar om uw woning duurzamer te maken. Daarnaast is er de tuincoach. Die weet alles over een groene, natuurvriendelijke en klimaatbestendige tuin. De coaches houden iedere week een vragenspreekuur bij Infopunt Duurzaam Doen. Kijk voor meer informatie en de inloopuren op de website van Infopunt Duurzaam Doen.
U kunt het Energieloket online bereiken via www.duurzaambouwloket.nl/steenwijkerland. Heeft u liever persoonlijk contact? Dan kunt u het Infopunt Duurzaam Doen bezoeken in Steenwijk, Kerkstraat 4.
De energiecoaches van Stichting Duurzaam Steenwijkerland zijn getrainde vrijwilligers uit de gemeente. Ze hebben veel kennis over energiezuinig wonen. Ze helpen u met praktische tips over isolatie, ventilatie en duurzame energie. Iedere woning is anders. Daarom bekijken ze uw situatie aandachtig tijdens het inloopspreekuur of bij u thuis. De tips verschillen van het vervangen van apparatuur tot het aanbrengen van kleine maatregelen zoals tochtstrips.
U kunt gratis advies van een energiecoach aanvragen via www.duurzaamsteenwijkerland.nl/energiecoaches. Hierna neemt een energiecoach contact met u op voor het maken van een afspraak.
Op de foto ziet u de energiecoaches van Stichting Duurzaam Doen.
Het duurzamer maken van een appartementencomplex, appartement of (etage)woning kan lastig zijn. Dit komt doordat bewoners samen besluiten of zij willen meedoen. Zonder een meerderheid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) kunt u wel maatregelen nemen om u voor te bereiden op een aardgasvrij gebouw. Vaak wordt er meteen gekeken naar grote acties om het gebouw duurzamer te maken. Maar kleine stappen helpen ook om te besparen. Er zijn ook subsidies en financieringsregelingen voor het duurzamer maken van een gebouw met een VvE. Meer informatie vindt u op de website van Duurzaam Bouwloket.