Vanmiddag vanaf 16.00 uur wordt er onderhoud uitgevoerd aan onze website. Tijdens dit onderhoud kan het zijn dat u geen gebruik kunt maken (van bepaalde pagina's) van de website.

Wel kunt u afspraken maken via afspraken.steenwijkerland.nl

Onze excuses voor het ongemak.

Trouwambtenaar uit een andere gemeente

De gemeente Steenwijkerland biedt u de mogelijkheid aan om een trouwambtenaar uit een andere gemeente te kiezen. Deze persoon wordt voor de gelegenheid (en voor één dag) benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Steenwijkerland.

Als u gebruik wilt maken van een eigen trouwambtenaar moet een schriftelijk verzoek indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Het verzoek moet minstens 3 maanden van te voren binnen zijn. Er gelden extra kosten.

Voorwaarden eigen trouwambtenaar

• De ‘eigen’ trouwambtenaar moet door de rechtbank beëdigd zijn als ambtenaar van de burgerlijke stand of Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS) en moet actief werkzaam zijn bij een andere gemeente.

De eigen trouwambtenaar moet de volgende stukken indienen bij de gemeente:

• een afschrift van de rechtbank over de beëdiging;
  • benoemingsbesluit van de gemeente waar hij/zij momenteel werkzaam is;
  • een kopie van haar/zijn legitimatiebewijs.