Jeugd

De gemeente Steenwijkerland neemt deel aan het Jeugdsportfonds, Zwemfonds en Jeugdcultuurfonds. Deze fondsen geven kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om te kunnen sporten, deel te nemen aan zwemles of actief kunst te beoefenen. Uitgangspunt is dat alle kinderen aan deze activiteiten moeten kunnen meedoen.

 • MaatwerkKindbudget

  Heeft u een laag inkomen en kan uw kind daardoor niet meedoen met leeftijdsgenootjes? Bijvoorbeeld omdat er geen geld is voor een kinderfeestje, speelgoed, een fiets, schoolspullen of om te sporten? Dan is er het MaatwerkKindBudget. Dat is een geldpotje van maximaal € 500 per kind waar dit soort dingen uit betaald kunnen worden.

 • Jeugdsportfonds

  Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

 • Zwemfonds

  Het Zwemfonds geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om deel te nemen aan zwemles.

 • Jeugdcultuurfonds

  Het Jeugdcultuurfonds geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om deel te nemen aan culturele activiteiten zoals muziekles, toneelspel of breakdance.