Zwemfonds

Het Zwemfonds geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om deel te nemen aan zwemles.

Voor wie

Het Zwemfonds is voor kinderen en jongeren van 5 tot en met 17 jaar zonder zwemdiploma die om financiële redenen niet kunnen deelnemen aan zwemles. Meer kinderen uit een gezin kunnen deelnemen aan het Zwemfonds.

Spelregels

  1. Voor het behalen van het A en B diploma ontvangen de zwembaden een vergoeding. Ouders betalen hiervoor nog een eigen bijdrage van € 120,- verdeeld over 12 maandelijkse termijnen.
  2. De vergoeding wordt rechtstreeks overgemaakt naar het zwembad.
  3. Intermediairs die aangemeld zijn bij het Zwemfonds kunnen een aanvraag indienen bij het Zwemfonds (ouders, kinderen en zwemverenigingen/zwemscholen/zwembaden niet). Intermediairs zijn personen die op professionele wijze bij de opvoeding of ontwikkeling van het kind betrokken zijn en daarmee de thuissituatie van het kind goed kennen. Bijvoorbeeld docenten, hulpverleners (GGD, thuiszorg, Jeugdzorg), de buurtsportcoaches of huisartsen.

Bijdrage aanvragen

U kunt een bijdrage uit het Zwemfonds aanvragen bij Sandra Lampe van het Beweegteam via het e-mailadres sandra.lampe@steenwijkerland.nl. Zij is een intermediair in Steenwijkerland.

Bekijk voor meer informatie de voorwaarden van het Zwemfonds in Steenwijkerland (pdf, 350 KB) of de website www.jeugdsportfonds.nl.