Informatieavond voor amateursportorganisaties over btw-vrijstelling voor sport en nieuwe, landelijke subsidieregeling

Op maandagavond 19 november 2018 organiseert de gemeente Steenwijkerland een informatieavond over de btw-vrijstelling voor sport en de nieuwe landelijke subsidieregeling voor amateursportorganisaties die hiermee samenhangt.

Het nieuwe sportbesluit

Per 1-1-2019 wordt de btw-vrijstelling voor Sport verruimd. De term 'verruiming' is verwarrend. De verruiming houdt namelijk in dat voor gemeenten en amateursportorganisaties het recht op aftrek van btw vervalt. De wetswijziging is een rechtstreeks gevolg van Europese regelgeving. Daarom laat de rijksoverheid de extra belastingopbrengsten van 241 miljoen weer terugvloeien naar de gemeenten en de amateursportorganisaties. Voor de amateurorganisaties gaat dit via een nieuwe subsidieregeling.

Informatieavond

Tijdens de informatieavond kunnen de amateursportorganisaties zich laten informeren, inspireren en adviseren over de beste manier om uw vereniging of stichting klaar te maken voor de toekomst. Een mooie kans om u voor te bereiden op de wijzigingen die de btw-vrijstelling Sport en de nieuwe subsidieregeling ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ met zich meebrengen.

Onder leiding van Martijn Thalen, btw specialist bij Caraad Belastingadviseurs, bespreken we met behulp van voorbeelden uit de praktijk de uitwerking van de btw-vrijstelling sport op de sportverenigingen, -stichtingen en accommodaties.

Wanneer:  maandagavond 19 november
Tijd:            van 19.30 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur staat de koffie en thee klaar.
Waar:         Kantine VV Steenwijk, Middenweg 12 in Steenwijk
Kosten:     de informatieavond is gratis toegankelijk

Aanmelden

Aanmelden voor deze informatieavond kan tot en met 15 november 2018 door een e-mail te sturen naar sport@steenwijkerland.nl

Heeft u al een specifieke vraag over het nieuwe sportbesluit? Vermeld deze dan bij uw aanmelding. Zo kunnen we zorgen dat we zoveel mogelijk vragen kunnen beantwoorden tijdens de avond.

Graag tot ziens!