Vier bijeenkomsten: op weg naar een lokaal sportakkoord. Bent u er bij?

In oktober 2018 organiseren we 4 bijeenkomsten bedoeld voor iedereen die iets met sport en bewegen te maken heeft. Van de actieve sporter tot degene die er graag naar kijkt. Van de sportaanbieders en de verenigingen tot de scholen en plaatselijke belangen en wijkorganisaties.

We nodigen u graag uit om, samen met ons, invulling te geven aan een lokaal Sportakkoord. Dat klinkt theoretisch, maar dat is het niet. Integendeel! Een Sportakkoord is iets wat veel thema’s raakt. Het gaat om gezondheid, om accommodaties, om meer en betere mogelijkheden om samen te werken aan bewegen voor iedereen, van alle leeftijden. We willen hier concreet mee aan de slag tijdens 4 bijeenkomsten in oktober. Bent u er ook bij?

Concept uitgangspunten

Wat vinden we belangrijk als het om sport en bewegen gaat? Wat heeft onze aandacht nodig? Waar gaan we ons de komende jaren op richten? Dat willen we allemaal vastleggen in een lokaal Sportakkoord. Zo’n belangrijk document over de toekomst van sport en bewegen in onze gemeente ligt er niet zomaar. Samen met zo’n 50 organisaties en (sport)verenigingen hebben we gekeken welke uitgangspunten we in ieder geval mee moeten nemen als we straks een lokaal Sportakkoord maken.

Die uitgangspunten (pdf, 1,6 MB) leggen we nu graag aan u voor tijdens de bijeenkomsten. U kunt ze op deze pagina alvast rustig lezen. Herkent u ze? Zijn we volledig? Wilt u ons meehelpen de uitgangspunten in de praktijk te brengen? Hóe gaan we ze concreet invullen? En, wat heeft u daarvoor nodig?

Wanneer en waar

Waar

Datum

Locatie

Steenwijk

Donderdag 11 oktober

De Buze

Oldemarkt     Donderdag 18 oktober  MFC Dalzicht
 

Vollenhove

Woensdag 24 oktober

MFC De Burght

Giethoorn

Woensdag 31 oktober

Kulturhus

 

Het programma van deze vier bijeenkomsten is gelijk. Vanaf 19.15 uur staat de koffie klaar. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 22.00 uur.

Globaal is het programma als volgt

Tijd

 

19.15 uur – 19.30 uur

Inloop met koffie en thee

19.30 uur – 19.45 uur

Aftrap door wethouder sport Bram Harmsma

19.45 uur – 20.30 uur

Zijn dit de uitgangspunten voor een lokaal Sportakkoord?

20.30 uur – 21.45 uur

Brainstorm over het invullen van de uitgangspunten

21.45 uur – 22.00 uur

Terugblik en afsluiting

 

Aanmelden

Om zicht te krijgen op het aantal deelnemers, zou het fijn zijn als u zich aanmeldt. Dat kan via sport@steenwijkerland.nl Natuurlijk hopen we op een grote opkomst, want een Sportakkoord is iets van ons allemaal. Liever telefonisch contact? Bel gerust! U kunt dan contact opnemen met Mariska Zwartsenburg, telefoonnummer 14 0521.

Laat uw reactie achter

Kunt u niet bij de bijeenkomsten aanwezig zijn maar wilt u wel graag reageren? Vul dan het reactieformulier in en laat ons weten wat u van de uitgangspunten vindt of laat uw tips en ideeën achter.

Graag tot ziens!