Subsidie Fit op school Steenwijkerland

Besturen van scholen (basis- en voortgezet onderwijs) en houders van kindercentra (voorschoolse voorzieningen) met een vestiging in de gemeente Steenwijkerland kunnen met ingang van schooljaar 2018/2019 de subsidie Fit op school aanvragen. Hiermee kunt u preventieactiviteiten of licht pedagogische ondersteuning inkopen, passend in de Fit op school Steenwijkerland-aanpak.

De Fit op school-aanpak streeft naar een veilig en gezond schoolklimaat in een veilige en gezonde omgeving. Bij preventieactiviteiten kan gedacht worden aan activiteiten die een gezonde leefstijl stimuleren, maar ook activiteiten die bijvoorbeeld de weerbaarheid van leerlingen verhogen, zoals:

• informatie en voorlichting voor leerlingen en ouders over de risico’s van roken, drugs en alcohol
  • extra gymlessen in  het kader van meer bewegen
  • een les die kinderen leert omgaan met dood en rouwverwerking
  • lessen over seksuele vorming

U kunt online de subsidie Fit op school aanvragen.

Wat u moet weten

• De subsidie wordt verleend per schooljaar.
  • De aanvraag moet worden ingediend vóór 1 augustus voorafgaand aan het schooljaar waarvoor subsidie wordt aangevraagd.
  • Bij de aanvraag moeten schoolbesturen het aantal ingeschreven leerlingen opgeven en houders van kindercentra het aantal voor dagopvang ingeschreven kinderen. Peildatum is 1 oktober van het voorgaande schooljaar.
  • De Algemene subsidieverordening Steenwijkerland 2018 en de Nadere regeling Fit op school Steenwijkerland zijn van toepassing op het verstrekken van subsidie voor Fit op school.

U kunt ook schriftelijk de subsidie Fit op School aanvragen (pdf,  219 KB).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente