Asbestdaken

Asbestdaken. Het zijn vaak grijze golfplaten, soms met wat aanslag of mos er op. Ze zijn onder andere te vinden op schuurtjes in de stad, op daken op bedrijventerreinen of op gebouwen en stallen in het buitengebied. Na 2024 zijn asbestdaken verboden. Dat betekent dat als u een asbestdak heeft, u deze voor 2025 moet vervangen.

 • Waar kunt u gebruik van maken

  24 januari 2019

  Is uw asbestdak kleiner dan 35m²? Dan mag u uw asbestdak zelf vervangen. Om dit veilig te kunnen doen, kunt u bij het milieubrengstation van ROVA persoonlijke beschermingsmiddelen en folie ophalen. Asbesthoudende dakplaten kunt u onder bepaalde voorwaarden gratis storten. Daarnaast is er voor o.a. ondernemers, agrariërs en maatschappelijke instellingen de subsidie 'Asbest eraf, zon erop'.

  Is het asbestdak groter dan 35m2? Dan moet u een gecertificeerde asbestsaneerder inschakelen. Zij kennen als geen ander de regelgeving rondom asbestverwijdering.

 • Asbest verwijderen? Doe een melding!

  24 januari 2019

  Is de oppervlakte van uw asbestdak kleiner dan 35m2? Dan mag u dit zelf vervangen. Is de oppervlakte groter, dan moet u een gecertificeerde asbestsaneerder inschakelen. In beide gevallen moet u dit melden. Dat kan via het Omgevingsloket online.

 • Nieuws en video's

  Lees het actuele nieuws over het verwijderen van asbestdaken en bekijk de video's.