Verloren voorwerpen

Heeft u iets verloren in de gemeente Steenwijkerland? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. De gemeente registreert alle gevonden voorwerpen. Aan de hand van een lijst wordt bekeken of uw verloren voorwerp erbij staat. Als dat zo is, dan kunt u het voorwerp ophalen. Is dat niet het geval, dan wordt uw melding geregistreerd en krijgt u een oproep wanneer het vermoeden bestaat dat uw verloren voorwerp is teruggevonden.

U kunt online een melding doen van het verloren voorwerp.

Lees voordat u een formulier invult eerst onderstaande informatie door.

Invullen van het formulier

  • Vragen met een * moet u verplicht invullen.

  • Omschrijf het voorwerp zo goed mogelijk zodat het makkelijk te herkennen is.

Vermissing of diefstal van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

U meldt het verlies of diefstal van uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs bij de gemeente. U tekent bij de gemeente een verklaring van verlies of diefstal. De gemeente neemt de melding en de aanvraag voor een nieuw paspoort/identiteitskaart/rijbewijs - ook als er sprake is van een misdrijf - in behandeling. Wel is het verstandig om bij een misdrijf (bijvoorbeeld diefstal, zakkenrollerij of een overval) ook aangifte te doen bij de politie.

Bij een gestolen voorwerp doet u altijd aangifte bij de politie.

Fietsen 

Is uw fiets gestolen? Dan moet u bij de politie aangifte doen. Elke eerste zaterdag van de maand is er een fietskijkdag. Deze vindt plaats in de gemeentelijke loods op bedrijventerrein Hooidijk, Lange Baan 3 (loods 95) in Steenwijk. U kunt tussen 10.00 en 12.00 uur een kijkje komen nemen of uw fiets is teruggevonden.
Als uw fiets erbij staat, kan een controleur openbare ruimte u direct helpen. U moet de aangifte van vermissing/verlies of diefstal meenemen. Als u nog geen aangifte heeft gedaan, dan kunt u dit doen op het politiebureau of via de website van de politie.

Verloren sleutels

Sleutels worden vaak verloren, maar gelukkig ook vaak weer terug gevonden. Omdat ze vaak op elkaar lijken, registreert de gemeente alleen gevonden sleutels met een specifiek kenmerk zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger.

Uw sleutel kwijt? Kom dan gerust langs bij de receptie om te kijken of uw exemplaar is gevonden. Neem wel uw legitimatiebewijs mee.

Vragen

Voor meer informatie over het melden van een gevonden of verloren voorwerp kunt u contact opnemen met de gemeente.