Vrijwilligers

In het gemeentearchief is een team van enthousiaste vrijwilligers actief. Zij helpen er voor te zorgen dat onze dienstverlening als gemeentearchief aan u optimaal is. Op het moment zijn wij op zoek naar nieuwe (web)vrijwilligers die mee willen werken aan het online toegankelijk maken van onze bevolkingsregisters.

Burgerlijke stand

Enkele vrijwilligers zijn bezig met het invoeren van de gegevens van de burgerlijke stand in een database, die toegankelijk is via de website van WieWasWie en de website van Historisch Centrum Overijssel. Zij maken deel uit van een landelijk netwerk van vrijwilligers dat er voor zorgt dat genealogisch onderzoek voor iedereen eenvoudiger wordt. 

Archieven

Een tweetal vrijwilligers helpt onder andere bij de ordening en materiële verzorging van de archieven. Als er bijvoorbeeld een nieuw archief bij ons binnen is gekomen en is geïnventariseerd, zorgen zij er voor dat de dozen en mappen op een correcte manier gestickerd worden.  

Fotoarchief

Een ander team is bezig met de ontsluiting van het fotoarchief. Zij scannen de foto's waarna de foto's op onze website en de website van Archieven.nl gezet worden. Op dit moment zijn al duizenden foto's te bekijken via het fotoarchief en dat worden er steeds meer.

Bevolkingsregisters

Een nieuw project is het indexeren van de bevolkingsregisters. Alle registers zijn gescand en op internet geplaatst. Om het zoeken nog makkelijker te maken worden alle namen in de registers in een database gezet. Het gaat om bijna 500.000 personen, dus het is een grote klus.