Actualiteiten augustus 2018

 • Pilot huisartsenpraktijk als versterking jeugd-GGZ succesvol

  15 augustus 2018

  Het college van B&W heeft besloten om de pilot met een praktijkondersteuner huisartsen (POH-er) specifiek voor de jeugd-GGZ structureel voort te zetten. De inzet van een POH-er leidt tot versterking van de GGZ-deskundigheid in de eerstelijn. Hierdoor worden kinderen sneller, beter én dichtbij geholpen door hun eigen huisarts.

 • Regenval kan tijdelijk leiden tot gladde weg

  08 augustus 2018

  Na een langere periode van droogte kan bij regen het wegdek glad worden. Het regenwater mengt zich dan met het vuil op de weg. Daardoor vormt zich een soort slijm dat bestaat uit stof, olie- en rubberresten die wekenlang niet zijn weggespoeld. Bij hevige regenval is de gladheid in het algemeen van korte duur, omdat het vuil dan sneller wegspoelt. Het advies in dit soort situaties is de snelheid aan te passen aan de omstandigheden.

 • Fietspad tussen Willemsoord en De Blesse tijdelijk afgesloten

  10 augustus 2018

  Het fietspad langs de Steenwijkerweg is tussen Willemsoord en De Blesse in beide richtingen tijdelijk afgesloten. Door het warme en droge weer is er teveel ruimte tussen de tegels ontstaan. Ook zijn er tegels afgebroken en scheef komen te liggen. Direct na de bouwvak – vanaf 28 augustus 2018 – gaat de aannemer met de reparatiewerkzaamheden aan de slag. Met het oog op de veiligheid zijn de fietspaden tot die tijd afgesloten en worden fietsers over de rijbaan geleid. Het autoverkeer wordt met borden op de fietsers geattendeerd.

 • Mr. Zigher ter Steghestraat weer open voor verkeer

  06 augustus 2018

  De Mr. Zigher ter Steghestraat in Steenwijk is weer open voor het doorgaande verkeer. De afgelopen maanden is hard gewerkt om de straat een flinke opknapbeurt te geven. Het riool is vervangen, het straatwerk vernieuwd, er is nieuwe verlichting geplaatst en de rijbaan heeft een nieuwe asfaltlaag gekregen. Daarbij zijn meteen ook de Capellekade en de Van Swinderenstraat onder handen genomen. Het maakt allemaal onderdeel uit van de herinrichting van de wijk Torenlanden. Het meeste werk is inmiddels verzet. Na de zomervakantie worden de laatste puntjes opgepakt.