Actualiteiten februari 2018

 • Informatiebijeenkomst voor startende ondernemers

  28 februari 2018

  Op donderdag 8 maart organiseert de gemeente Steenwijkerland in samenwerking met Stichting Kennis Netwerk Steenwijkerland een bijeenkomst speciaal voor iedereen die erover denkt een onderneming te starten of net begonnen is met een bedrijf. De bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is wel nodig in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden kan tot en met dinsdag 6 maart 2018.

 • We ruimen De Wieden op!

  28 februari 2018

  Een grote schoonmaak voordat het voorjaar losbreekt. Op 24 maart doen we dat in De Wieden, zodat we straks heerlijk kunnen genieten in de natuur. Gemeente Steenwijkerland, ROVA en Natuurmonumenten doen ook dit jaar mee aan de Landelijke Opschoondag. Tijdens de actie Mooi Schoon ruimen we het zwerfvuil in en rondom het vaarwater van Belt-Schutsloot, Dwarsgracht, Giethoorn en Wanneperveen op. En daarbij kunnen we alle hulp gebruiken!

 • Lokale lasten gedaald in Steenwijkerland

  28 februari 2018

  Volgens overzicht van de Telegraaf.
  Gemeenten hebben de lokale lasten de laatste vier jaar veel harder laten stijgen dan de inflatie. In een aantal gemeenten zijn de afvalstoffenheffing, rioolbelasting en ozb zelfs tientallen procenten omhoog gegaan. Vandaag presenteerde de Telegraaf dit als kop boven een overzicht van de lokale lasten per gemeente. Uit dit overzicht blijkt echter dat in Steenwijkerland de totale lasten in de afgelopen 4 jaar gedaald zijn.

 • Voortvarende start Energie Coöperatie Oldemarkt wordt door gemeente Steenwijkerland beloond met startkapitaal

  23 februari 2018

  Vanaf oktober vorig jaar is er in Oldemarkt hard gewerkt aan de oprichting van een energiecoöperatie met als doel om in Oldemarkt gezamenlijk een fors aantal zonnepanelen te plaatsen op het dak van een van de bedrijfsgebouwen op het bedrijventerrein de Boterberg.

 • Reactie Steenwijkerland Lelystad Airport

  Het college van B&W heeft kennis genomen van het feit dat de minister Lelystad Airport met een jaar uitstelt.

 • Uitgifte woningbouwkavels Willemsoord

  20 februari 2018

  Op dit moment worden er drie kavels uitgegeven in het nieuwbouwplan Willemsoord. Het gaat om de drie kavels aan de Olde Meinenbos. Deze kavels zijn bestemd voor een vrijstaande woning.

 • Woningvoorraad in 2017 meer dan gemiddeld gestegen

  20 februari 2018

  In 2017 zijn in totaal 148 nieuwe woningen aan de woningvoorraad toegevoegd. Dat blijkt uit het overzicht van het aantal gereedgemelde woningen in 2017. Het aantal ligt boven het gemiddelde van 117 nieuwe woningen per jaar. Wethouder Oene Akkerman: ‘In deze cijfers zie je duidelijk de aantrekkende woningmarkt terug. De verkoop van kavels heeft, na de mindere jaren die we gehad hebben, een wat langere aanloop nodig. In 2017 zijn 35 kavels verkocht. We verwachten dat in 2018 dat aantal zo rond de 50 komt te liggen.’

 • Reinigen en inspecteren riolering

  20 februari 2018

  Het rioolstelsel in het centrum van Steenwijk, Steenwijk-West, De Beitel en Clingenborgh wordt gereinigd en geïnspecteerd. Deze werkzaamheden vinden plaatsen tussen 12 februari en 29 maart 2018. Het reinigen van de riolering gebeurt onder hoge druk. Vervolgens worden met een rijdende camera de leidingen geïnspecteerd.

 • Grondige renovatie openbaar toilet in binnenstad Steenwijk

  13 februari 2018

  Het openbare toilet vlakbij de Markt in de binnenstad van Steenwijk krijgt een fikse opknapbeurt. Het college van B&W besloot onlangs om het huidige toilet grondig te laten renoveren en tegelijkertijd ook voor mindervaliden toegankelijk te maken. Wethouder Wim Brus: ‘Deze renovatie is niet alleen nodig, het sluit ook nog eens prima aan bij onze plannen voor de binnenstad. Er ligt een geweldig mooi ontwerp voor een nieuwe inrichting van de Markt en daar horen wat ons betreft hoogwaardige voorzieningen als deze bij.’

 • Locatie fusieschool Wanneperveen

  08 februari 2018

  De mogelijke locatie voor Samenlevingsschool de Lisdodde, de nieuwe fusieschool, ten noorden van de sportvelden in Wanneperveen is uit beeld. De school brengt een te grote milieubelasting met zich mee voor het in de nabijheid gelegen Natura 2000 gebied.

 • Vernieuwd inkoop- en aanbestedingsbeleid

  07 februari 2018

  Het college van B&W heeft ingestemd met een nieuw inkoop- en aanbestedingsprotocol waarin de door de raad gestelde beleidskaders zijn uitgewerkt. Reden hiervoor is dat het oude inkoop- en aanbestedingsbeleid niet goed meer aansloot op de gewijzigde aanbestedingswet. Het nieuwe beleid hangt dicht tegen het oude inkoop- en aanbestedingsbeleid aan, dat was opgesteld in samenwerking met het plaatselijk bedrijfsleven.

 • Inwoners kunnen meepraten over vervanging openbare verlichting

  08 februari 2018

  De komende jaren wordt op veel plekken in de gemeente Steenwijkerland de openbare verlichting vervangen. Dat is nodig, omdat de huidige verlichting is verouderd. Wethouder Douwe Oosterveen: ‘De nieuwe verlichting wordt in ieder geval energiezuinig. Dat staat voor ons als een paal boven water. De ontwikkelingen op het gebied van verlichting staan niet stil. Welke kleur moeten de lampen hebben? En, kunnen we misschien met iets minder verlichting toe? Daarover willen we graag met onze inwoners in gesprek. Daar waar de verlichting moet worden vervangen, organiseren we daarom bewonersbijeenkomsten om het er met elkaar over te hebben.’

 • Startbijeenkomst over Steenwijkerland – Cultuurprofiel Evenementen

  06 februari 2018

  De gemeente heeft van de provincie Overijssel het Cultuurprofiel Evenementen gekregen. Speciaal voor culturele instellingen en organisaties is er op maandag 19 februari een startbijeenkomst. Deze is van 19.30 uur tot circa 21.30 uur in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk.

 • Groot onderhoud brug en sluis Blokzijl

  06 februari 2018

  In opdracht van de provincie Overijssel voert aannemer F.L. Liebregts B.V. groot onderhoud aan de brug en de sluis in Blokzijl uit. Het gaat om het vervangen van het brugdek en de sluisdeuren. Zowel de brug als de sluis zijn een rijksmonument. Daarom worden alle nieuwe onderdelen zo ontworpen, dat de monumentale uitstraling behouden blijft.

 • Inloopbijeenkomst ‘Denk en praat mee over de toekomst van Giethoorn’ op 22 februari 2018

  08 februari 2018

  Uitnodiging (voor alle inwoners en ondernemers uit Giethoorn)
  Inloopbijeenkomst op 22 februari 2018
  Thema: ‘Denk en praat mee over de toekomst van Giethoorn’
  Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
  Locatie: Kulturhus de Eendracht in Giethoorn.
  Georganiseerd door Gieters Belang, Giethoorn Onderneemt en de gemeente Steenwijkerland

 • Stembureauleden en tellers gezocht

  Op woensdag 21 maart 2018 kiezen we de leden van de gemeenteraad. Op dezelfde dag wordt ook een raadgevend referendum gehouden. Dit keer zijn er dus twee verkiezingen op één dag. Wij zoeken enthousiaste mensen die willen helpen de verkiezingsdag goed te laten verlopen.