Actualiteiten februari 2018

 • Grondige renovatie openbaar toilet in binnenstad Steenwijk

  13 februari 2018

  Het openbare toilet vlakbij de Markt in de binnenstad van Steenwijk krijgt een fikse opknapbeurt. Het college van B&W besloot onlangs om het huidige toilet grondig te laten renoveren en tegelijkertijd ook voor mindervaliden toegankelijk te maken. Wethouder Wim Brus: ‘Deze renovatie is niet alleen nodig, het sluit ook nog eens prima aan bij onze plannen voor de binnenstad. Er ligt een geweldig mooi ontwerp voor een nieuwe inrichting van de Markt en daar horen wat ons betreft hoogwaardige voorzieningen als deze bij.’

 • Locatie fusieschool Wanneperveen

  08 februari 2018

  De mogelijke locatie voor Samenlevingsschool de Lisdodde, de nieuwe fusieschool, ten noorden van de sportvelden in Wanneperveen is uit beeld. De school brengt een te grote milieubelasting met zich mee voor het in de nabijheid gelegen Natura 2000 gebied.

 • Vernieuwd inkoop- en aanbestedingsbeleid

  07 februari 2018

  Het college van B&W heeft ingestemd met een nieuw inkoop- en aanbestedingsprotocol waarin de door de raad gestelde beleidskaders zijn uitgewerkt. Reden hiervoor is dat het oude inkoop- en aanbestedingsbeleid niet goed meer aansloot op de gewijzigde aanbestedingswet. Het nieuwe beleid hangt dicht tegen het oude inkoop- en aanbestedingsbeleid aan, dat was opgesteld in samenwerking met het plaatselijk bedrijfsleven.

 • Startbijeenkomst over Steenwijkerland – Cultuurprofiel Evenementen

  06 februari 2018

  De gemeente heeft van de provincie Overijssel het Cultuurprofiel Evenementen gekregen. Speciaal voor culturele instellingen en organisaties is er op maandag 19 februari een startbijeenkomst. Deze is van 19.30 uur tot circa 21.30 uur in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk.

 • Inloopbijeenkomst ‘Denk en praat mee over de toekomst van Giethoorn’ op 22 februari 2018

  08 februari 2018

  Uitnodiging (voor alle inwoners en ondernemers uit Giethoorn)
  Inloopbijeenkomst op 22 februari 2018
  Thema: ‘Denk en praat mee over de toekomst van Giethoorn’
  Tijd: 19.30 tot 21.30 uur
  Locatie: Kulturhus de Eendracht in Giethoorn.
  Georganiseerd door Gieters Belang, Giethoorn Onderneemt en de gemeente Steenwijkerland

 • Groot onderhoud brug en sluis Blokzijl

  06 februari 2018

  In opdracht van de provincie Overijssel voert aannemer F.L. Liebregts B.V. groot onderhoud aan de brug en de sluis in Blokzijl uit. Het gaat om het vervangen van het brugdek en de sluisdeuren. Zowel de brug als de sluis zijn een rijksmonument. Daarom worden alle nieuwe onderdelen zo ontworpen, dat de monumentale uitstraling behouden blijft.

 • Inwoners kunnen meepraten over vervanging openbare verlichting

  08 februari 2018

  De komende jaren wordt op veel plekken in de gemeente Steenwijkerland de openbare verlichting vervangen. Dat is nodig, omdat de huidige verlichting is verouderd. Wethouder Douwe Oosterveen: ‘De nieuwe verlichting wordt in ieder geval energiezuinig. Dat staat voor ons als een paal boven water. De ontwikkelingen op het gebied van verlichting staan niet stil. Welke kleur moeten de lampen hebben? En, kunnen we misschien met iets minder verlichting toe? Daarover willen we graag met onze inwoners in gesprek. Daar waar de verlichting moet worden vervangen, organiseren we daarom bewonersbijeenkomsten om het er met elkaar over te hebben.’

 • Stembureauleden en tellers gezocht

  Op woensdag 21 maart 2018 kiezen we de leden van de gemeenteraad. Op dezelfde dag wordt ook een raadgevend referendum gehouden. Dit keer zijn er dus twee verkiezingen op één dag. Wij zoeken enthousiaste mensen die willen helpen de verkiezingsdag goed te laten verlopen.