Actualiteiten januari 2018

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  30 januari 2018

  Jaarlijks worden, ter gelegenheid van de verjaardag van de Koning, in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt: de Lintjesregen. Kent u iemand die een lintje verdient? U kunt een voorstel voor de Lintjesregen van 2019 tot uiterlijk 1 juni 2018 bij de burgemeester indienen.

 • Minder schade tijdens oud en nieuw

  26 januari 2018

  Er is tijdens de afgelopen jaarwisseling aanzienlijk minder schade aan publieke eigendommen ontstaan dan vorig jaar. Die conclusie kan getrokken worden nadat de balans is opgemaakt en de schade die tijdens oud en nieuw door vuurwerk is aangericht, in beeld is gebracht. Wethouder Douwe Oosterveen: ‘Als Steenwijkerland lopen we daarmee in de pas met wat we ook landelijk zien. Natuurlijk zien we de teller het liefst op nul, want elke schade blijft zonde van het geld. Het zou mooi zijn als deze dalende lijn zich ook de komende jaren voortzet.’

 • Jongeren aan zet tijdens de Jongerengemeenteraad

  24 januari 2018

  Leerlingen van de Christelijke Scholengemeenschap Eekeringe uit Steenwijk doen donderdag 25 januari 2018 mee aan het project Jongerengemeenteraad. Tijdens deze dag kunnen zij zien en ook zelf ervaren hoe het gemeentelijk beleid tot stand komt. Onderdeel van deze dag is de jeugdraadsvergadering die ’s middags wordt gehouden onder voorzitterschap van wethouder Wim Brus.

 • Nieuwe overeenkomsten voor ophalen oud papier

  24 januari 2018

  Het college van B&W wil nieuwe overeenkomsten afsluiten met alle verenigingen die oud papier ophalen binnen Steenwijkerland. Dat heeft wethouder Douwe Oosterveen op dinsdagavond (23 januari 2018) meegedeeld aan de gemeenteraad. In de nieuwe overeenkomsten wordt de keuze voor de manier van inzamelen, de leverancier van het materieel en de afnemer van het oud papier overgelaten aan de verenigingen. Het college wil de overeenkomsten zo snel mogelijk met de verenigingen aangaan tot 1 januari 2024.

 • Weekmarkt Vollenhove definitief op Voorpoortplein

  18 januari 2018

  Het college van B&W heeft besloten om het Voorpoortplein in Vollenhove voortaan de locatie te laten zijn voor de weekmarkt. Daarvoor wordt een vaste stroomvoorziening op deze locatie gerealiseerd.

 • Landelijke website voor gevonden en verloren voorwerpen

  17 januari 2018

  Heeft u een voorwerp gevonden of verloren? Vanaf 1 januari 2018 kunt u dit melden via een landelijke website: www.verlorenofgevonden.nl Voorheen verliep dat via de gemeente.

 • Workshop Energieneutraal Verbouwen op 30 januari 2018

  17 januari 2018

  Workshop Energieneutraal verbouwen voor huiseigenaren
  Dinsdag 30 januari a.s. van 19.30 - 21.30 uur
  Gemeentehuis Staphorst, Binnenweg 26

 • Omgeving Kindcentrum Claus verkeersveilig

  18 januari 2018

  Op donderdag 18 januari wordt door de leerlingen van Kindcentrum Claus en wethouder Douwe Oosterveen de heringerichte omgeving bij deze school aan de Gagelsweg officieel in gebruik genomen.

 • Informatieochtend over pleegzorg

  17 januari 2018

  Op vrijdag 26 januari 2018 organiseert William Schrikker Pleegzorg een informatieochtend. Een ervaren pleegouder en pleegzorgwerker vertelt u dan graag wat pleegzorg betekent. Niet alleen voor u als pleegouder(s), maar ook voor de kinderen zelf die door omstandigheden niet meer bij hun ouders kunnen wonen en een veilige thuishaven zoeken.

 • Welke sportvereniging verdient volgens u € 2.500,-?

  15 januari 2018

  De Stichting Bercoop Fonds heeft ons gevraagd een sportvereniging te nomineren die veel werk maakt van het coachen van vrijwilligers. Deze sportvereniging krijgt van deze stichting € 2.500,- en maakt kans op nóg eens € 2.500,-. Welke sportvereniging moeten we volgens u voordragen? Geef uw keuze aan ons door. Dat kan tot 9 februari 2018 via het aanmeldformulier op onze website (www.steenwijkerland.nl/sport).

 • Gewijzigde openingstijd gemeentehuis

  12 januari 2018

  Op dinsdag 16 januari 2018 zijn de publieksbalies van het gemeentehuis vanaf 14.30 uur gesloten. U kunt dan ook geen (reis)documenten afhalen.

 • Radaronderzoek op de Markt

  10 januari 2018

  Het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Markt in Steenwijk ligt er. In de eerste maanden van dit jaar wordt dit ontwerp samen met alle betrokkenen, bewoners en ondernemers, verder uitgewerkt. Inmiddels kunnen al wel wat voorbereidende werkzaamheden worden gedaan. Bijvoorbeeld het radaronderzoek dat nodig is om in beeld te brengen waar kabels en leidingen of eventuele andere obstakels in de ondergrond liggen waar we rekening mee moeten houden. Dat onderzoek gebeurt op donderdag 11 en vrijdag 12 januari 2018.

 • Informatieavond energie besparen voor woningeigenaren uit Belt-Schutsloot, Blokzijl, Sint Jansklooster, Vollenhove en Wanneperveen

  12 januari 2018

  Woont u in Belt-Schutsloot, Blokzijl, Sint Jansklooster, Vollenhove of Wanneperveen en wilt u weten hoe u uw woning energiezuiniger én comfortabeler maakt, zonder dat u dat iets extra’s kost per maand? Wilt u in aanmerking komen voor een gratis energiescan? Kom dan op dinsdag 16 januari 2018 naar de informatiebijeenkomst van het Energieloket Duurzaam Steenwijkerland in ‘De Burght’ in Vollenhove.

 • Nieuwjaarsspeech van burgemeester Rob Bats

  12 januari 2018

  Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 2 januari 2018 heeft burgemeester Rob Bats een nieuwjaarsspeech gehouden.