Actualiteiten juni 2018

 • Energiebespaarmarkt op 12 juli

  05 juli 2018

  Op donderdag 12 juli 2018 van 16.00 tot 21.00 uur is er een energiebespaarmarkt op de Markt in Steenwijk. Tijdens deze informatiemarkt kunt u kennismaken met verschillende maatregelen voor een duurzamer en energiezuiniger huis. Meerdere bedrijven en specialisten zijn aanwezig om u te informeren over de mogelijke maatregelen. Altijd al gericht advies willen hebben over wat u kunt besparen? Tijdens deze bijeenkomst is ook een energieadviseur aanwezig waarbij u een energiescan kunt aanvragen. Voor inwoners van Steenwijkerland is deze scan helemaal gratis! We zien u graag op 12 juli!

 • KVK Startersdag op zaterdag 30 juni a.s.

  28 juni 2018

  Op zaterdag 30 juni is de Startersdag van de Kamer van Koophandel. Speciaal voor mensen die erover denken om een onderneming te beginnen én voor ondernemers die net met hun bedrijf begonnen zijn. Ook de gemeente staat, samen met netwerkorganisaties, op de informatiemarkt.

 • Gemeentehuis weer telefonisch bereikbaar

  26 juni 2018

  De storing die gistermiddag begon is opgelost. We zijn vanaf vandaag (26 juni) weer gewoon telefonisch bereikbaar.

 • Gemeente Steenwijkerland sluit 2017 positief af

  25 juni 2018

  De gemeente Steenwijkerland sluit het jaar 2017 af met een positief saldo van € 3.682.000. Dit blijkt uit de jaarrekening over 2017.

 • Steenwijkerland sluit zich aan bij Statiegeldalliantie

  21 juni 2018

  Het college van B&W heeft besloten dat de gemeente Steenwijkerland zich aansluit bij de Statiegeldalliantie. Aan de Statiegeldalliantie nemen bedrijven, lokale overheden, milieuorganisaties en andere organisaties deel die zwerfafval een halt willen toeroepen. Samen roepen zij de regeringen in Nederland en België op om structurele en eerlijke oplossingen door te voeren in de vorm van statiegeld op alle PET-flessen en blikjes.

 • Financieel overzicht Huisvestingsplan Onderwijs compleet

  20 juni 2018

  Het financiële overzicht voor het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP) voor Steenwijkerland is compleet. Op 23 januari 2018 heeft de gemeenteraad een eerste besluit genomen over het IHP. In dit besluit heeft de raad een aantal financiële uitgangspunten vastgesteld zoals normbedragen voor nieuwbouw en renovatie en kostenverdeling voor gemeente en onderwijsinstellingen ter waarde van 43 miljoen euro. Bijkomende kosten voor onder meer grondverwerving, aanpassingen infrastructuur en inrichting speelvoorzieningen waren toen nog niet bekend.

 • Eikenprocessierups in Steenwijkerland gesignaleerd

  14 juni 2018

  In Steenwijkerland is de eikenprocessierups weer gesignaleerd. Het aantal is in vergelijking met vorig jaar toegenomen. Aan de Ingenieur Luteijnweg en Hesselingerdijk (polder Gelderingen) zijn meerdere en grotere haarden waargenomen dan elders in de gemeente. Deze worden zo spoedig mogelijk verwijderd. De eikenprocessierups kan gezondheidsklachten ver¬oorzaken bij blootstelling van de huid aan de zogenaamde brandharen van de rups. De gemeente is gestart met de bestrijding. De komende maanden blijft Steenwijkerland in de hele gemeente actief controleren op aanwezigheid van de rups en het bestrijden daarvan.

 • Nieuwbouw? Vanaf 1 juli 2018 aardgasvrij!

  12 juni 2018

  Nieuw bouwen in Nederland? Dát kan vanaf 1 juli 2018 alleen nog maar aardgasvrij. Het staat in een nieuwe wet die de Rijksoverheid heeft ingevoerd. Daarmee maken we haast met het terugdringen van het gebruik van aardgas. En dat is mooi, want we willen toe naar duurzame energie met minder CO2-uitstoot.

 • Inloopspreekuur schuldhulpverlening IGSD

  12 juni 2018

  Heeft u hulp nodig bij uw financiële problemen? Dan kunt u bij de IGSD terecht. Elke woensdag van 09.00 tot 12.00 uur houdt de IGSD een inloopspreekuur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Het inloopspreekuur is bedoeld voor korte adviezen. Is er meer tijd nodig, dan wordt met u een vervolgafspraak gemaakt.

 • Informatieavond voor de startende ondernemer

  05 juni 2018

  Denkt u erover om een onderneming te starten? Of, bent u net met een bedrijf begonnen? Kom dan naar de informatieavond voor startende ondernemers op donderdag 14 juni. Deze avond organiseert de gemeente samen met Zelfstandig met Elkaar Netwerk. Van Chris Koeling van Koel ICT hoort u alles over ‘werken in de cloud’ én u kunt ervaringen uitwisselen met andere starters. Uiteraard kunt u ook vragen stellen. Wilt u erbij zijn? Aanmelden kan t/m 12 juni.

 • Plaagplanten vormen gevaar voor de gezondheid

  06 juni 2018

  Met plaagplanten bedoelen we planten die woekeren en een gevaar kunnen vormen voor de leefomgeving of volksgezondheid. Vaak zijn het soorten die oorspronkelijk niet in Nederland voorkomen.