Actualiteiten mei 2018

 • Steenwijkerland maakt zich hard voor openbaar vervoer

  31 mei 2018

  De gemeente Steenwijkerland heeft samen met onder meer het ondernemersplatform en een aantal Plaatselijk Belangen een analyse van het openbaar vervoer (OV) in Steenwijkerland opgesteld. In deze analyse staat een opsomming van wensen met betrekking tot het openbaar vervoer in Steenwijkerland die de gemeente en betrokken partijen graag gerealiseerd zien.

 • ProRail voert spoedreparatie uit aan ‘IJzeren brug’ in Witte Paarden

  31 mei 2018

  De ‘ijzeren brug’ in Witte Paarden is vanaf zaterdag 9 juni 2018 weer open voor verkeer met een maximum gewicht van 4 ton. ProRail heeft de nodige onderzoeken met spoed afgerond en nu opdracht gegeven om de herstelwerkzaamheden met voorrang te verrichten. Om te voorkomen dat de brug zwaarder wordt belast dan de toegestane 4 ton, brengt de gemeente – nadat de brug is hersteld – een versmalling en hoogtebeperking aan. Hierbij wordt rekening gehouden met auto’s en caravans. Het gaat om een tijdelijke maatregel. De gemeente bekijkt, in overleg met alle betrokkenen, welke definitieve verkeersmaatregel genomen moet worden.

 • Meld u aan voor de gratis antislipcursus!

  25 juni 2018

  Remmen op een natgeregend en daardoor glad wegdek, een noodstop maken bij 50 kilometer per uur, een onverwacht scherpe bocht (slipgevaar) indraaien en toch uw auto onder controle weten te houden. Kortom, wilt u goed voorbereid op weg gaan? Volg dan nu een gratis antislipcursus!

 • Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Julia Lenstra

  28 mei 2018

  Op zaterdag 26 mei 2018, na afloop van de cabaretvoorstelling van ‘Twee recht twee averecht’, heeft burgemeester Rob Bats in De Meenthe in Steenwijk een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Julia Lenstra-Berkhof (67) uit Willemsoord. Zij nam afscheid van het cabaret. Mevrouw Lenstra is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 • Koninklijke onderscheiding voor de heer Bertus Doosje

  25 mei 2018

  Op donderdag 24 mei 2018 om 20.00 uur heeft burgemeester Rob Bats een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Bertus Doosje (75) uit Wanneperveen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden hem opgespeld tijdens de jaarvergadering van de Onderlinge BrandverzekeringMaatschappij (OBM) Wanneperveen.

 • Belevingsvlucht vliegroutes Lelystad Airport

  23 mei 2018

  Informatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: Op woensdag 30 mei tussen 15.30 en 20.30 uur (met uitloop tot 21.30 uur) organiseert het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een belevingsvlucht, op verzoek van bewoners en andere betrokkenen. De vlucht is niet bedoeld om het besluit rondom Lelystad Airport te herzien. Het doel is dat bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een representatief vliegtuig in hun eigen omgeving kunnen ervaren.

 • Vergoedingen minimabeleid

  23 mei 2018

  Bent u inwoner van de gemeente Steenwijkerland en heeft u een laag inkomen? Maak dan gebruik van de regelingen uit het minimabeleid.

 • Contouren nieuwe inrichting op Markt ingetekend

  17 mei 2018

  Hoe ziet de nieuwe inrichting van de Markt in Steenwijk er straks uit? Natuurlijk zijn er tekeningen en impressies, maar om een goed beeld te krijgen van hoe het er in de praktijk uit zal zien, zijn de contouren van elementen als bomen, bankjes, verlichtingsmasten en de fontein op de Markt ingetekend. Projectleider Arjan Vroklage: 'Op deze manier zie je de ware afmetingen van alle onderdelen en kun je goed bekijken of alles inderdaad klopt. De lijnen zoals we die nu hebben ingetekend, zijn tijdelijk. Die gaan straks weer weg.'

 • ‘IJzeren brug’ in Witte Paarden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

  15 mei 2018

  De ‘ijzeren brug’ in Witte Paarden is per 14 mei 2018 afgesloten voor vrijwel alle gemotoriseerd verkeer. Gemeente en ProRail besloten gezamenlijk tot deze afsluiting. Voetgangers, (brom)fietsers en motorrijders kunnen nog wel van de oversteek gebruikmaken. Omwonenden krijgen een brief waarin zij persoonlijk over de afsluiting worden geïnformeerd.

 • Afvalinzameling verplaatst in verband met Pinksteren

  15 mei 2018

  In de gemeente Steenwijkerland wordt geen afval ingezameld op maandag 21 mei (tweede pinksterdag).

 • Coalitieakkoord Steenwijkerland 2018-2022 gepresenteerd

  15 mei 2018

  De nieuwe coalitie van Steenwijkerland, bestaande uit de partijen BGL, PvdA, VVD en CU, is het eens geworden over het Coalitieakkoord 2018-2022: ‘Door verbinding naar resultaat'. Het coalitieakkoord is op maandag 14 mei gepresenteerd.

 • Inloopspreekuur schuldhulpverlening IGSD

  08 mei 2018

  Heeft u hulp nodig bij uw financiële problemen? Dan kunt u bij de IGSD terecht. Elke woensdag van 09.00 tot 12.00 uur houdt de IGSD een inloopspreekuur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Het inloopspreekuur is bedoeld voor korte adviezen. Is er meer tijd nodig, dan wordt met u een vervolgafspraak gemaakt.

 • Afvalinzameling verplaatst in verband met de feestdagen

  08 mei 2018

  In verband met de voorjaarsfeestdagen wijzigt de afvalinzameling. Zo wordt er in de gemeente Steenwijkerland geen afval ingezameld op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 21 mei (tweede pinksterdag).

 • Hoog risico op natuurbrand

  07 mei 2018

  Voor de regio IJsselland geldt momenteel ‘fase 2’ (extra alert). Fase 2 vervangt de voormalige kleurcodes ‘Oranje’ en ‘Rood’. Er worden aaneengesloten dagen droog en warm weer verwacht. Fase 2 geeft aan dat de kans dat uitbreiding van een natuurbrand groter is en het lastiger wordt om de natuurbrand te beheersen. Voor Steenwijkerland houdt dit in dat er niet langer snoei- en tuinafval en riet- en maaiafval verbrand mag worden. Zodra dat weer is toegestaan, laten wij u dit weten. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

 • Afscheidsreceptie wethouders Steenwijkerland

  04 mei 2018

  Op dinsdag 8 mei wordt er voor de vertrekkende wethouders Dieke Frantzen, Wim Brus en Douwe Oosterveen een afscheidsreceptie gehouden in Rabotheater De Meenthe in Steenwijk.

 • Coalitiepartijen Steenwijkerland op hoofdlijnen akkoord

  02 mei 2018

  De nieuwe coalitie van Steenwijkerland, bestaande uit de partijen BGL, PvdA, VVD en CU, zijn het op hoofdlijnen eens geworden over een coalitieakkoord. Ook de portefeuilleverdeling voor het nieuwe college van B&W is bekend. Dit maakt formateur Martin Knol namens de partijen bekend.