Actualiteiten mei 2018

 • Contouren nieuwe inrichting op Markt ingetekend

  17 mei 2018

  Hoe ziet de nieuwe inrichting van de Markt in Steenwijk er straks uit? Natuurlijk zijn er tekeningen en impressies, maar om een goed beeld te krijgen van hoe het er in de praktijk uit zal zien, zijn de contouren van elementen als bomen, bankjes, verlichtingsmasten en de fontein op de Markt ingetekend. Projectleider Arjan Vroklage: 'Op deze manier zie je de ware afmetingen van alle onderdelen en kun je goed bekijken of alles inderdaad klopt. De lijnen zoals we die nu hebben ingetekend, zijn tijdelijk. Die gaan straks weer weg.'

 • ‘IJzeren brug’ in Witte Paarden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

  15 mei 2018

  De ‘ijzeren brug’ in Witte Paarden is per 14 mei 2018 afgesloten voor vrijwel alle gemotoriseerd verkeer. Gemeente en ProRail besloten gezamenlijk tot deze afsluiting. Voetgangers, (brom)fietsers en motorrijders kunnen nog wel van de oversteek gebruikmaken. Omwonenden krijgen een brief waarin zij persoonlijk over de afsluiting worden geïnformeerd.

 • Afvalinzameling verplaatst in verband met Pinksteren

  15 mei 2018

  In de gemeente Steenwijkerland wordt geen afval ingezameld op maandag 21 mei (tweede pinksterdag).

 • Coalitieakkoord Steenwijkerland 2018-2022 gepresenteerd

  15 mei 2018

  De nieuwe coalitie van Steenwijkerland, bestaande uit de partijen BGL, PvdA, VVD en CU, is het eens geworden over het Coalitieakkoord 2018-2022: ‘Door verbinding naar resultaat'. Het coalitieakkoord is op maandag 14 mei gepresenteerd.

 • Voelt u zich veilig? Stem mee op de stellingen in onze webapp!

  15 mei 2018

  Een veilige buurt. Dat wil toch iedereen? Hoe zorgen we daar met elkaar voor? Dát staat in het Veiligheidsplan dat we om de vier jaar tegen het licht houden om te kijken of het nog voldoet. Voor de jaren 2019 t/m 2022 maken we weer een nieuw Veiligheidsplan. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze partners op het gebied van veiligheid én met úw inbreng.

 • Inloopspreekuur schuldhulpverlening IGSD

  08 mei 2018

  Heeft u hulp nodig bij uw financiële problemen? Dan kunt u bij de IGSD terecht. Elke woensdag van 09.00 tot 12.00 uur houdt de IGSD een inloopspreekuur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Het inloopspreekuur is bedoeld voor korte adviezen. Is er meer tijd nodig, dan wordt met u een vervolgafspraak gemaakt.

 • Afvalinzameling verplaatst in verband met de feestdagen

  08 mei 2018

  In verband met de voorjaarsfeestdagen wijzigt de afvalinzameling. Zo wordt er in de gemeente Steenwijkerland geen afval ingezameld op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 21 mei (tweede pinksterdag).

 • Hoog risico op natuurbrand

  07 mei 2018

  Voor de regio IJsselland geldt momenteel ‘fase 2’ (extra alert). Fase 2 vervangt de voormalige kleurcodes ‘Oranje’ en ‘Rood’. Er worden aaneengesloten dagen droog en warm weer verwacht. Fase 2 geeft aan dat de kans dat uitbreiding van een natuurbrand groter is en het lastiger wordt om de natuurbrand te beheersen. Voor Steenwijkerland houdt dit in dat er niet langer snoei- en tuinafval en riet- en maaiafval verbrand mag worden. Zodra dat weer is toegestaan, laten wij u dit weten. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

 • Afscheidsreceptie wethouders Steenwijkerland

  04 mei 2018

  Op dinsdag 8 mei wordt er voor de vertrekkende wethouders Dieke Frantzen, Wim Brus en Douwe Oosterveen een afscheidsreceptie gehouden in Rabotheater De Meenthe in Steenwijk.

 • Coalitiepartijen Steenwijkerland op hoofdlijnen akkoord

  02 mei 2018

  De nieuwe coalitie van Steenwijkerland, bestaande uit de partijen BGL, PvdA, VVD en CU, zijn het op hoofdlijnen eens geworden over een coalitieakkoord. Ook de portefeuilleverdeling voor het nieuwe college van B&W is bekend. Dit maakt formateur Martin Knol namens de partijen bekend.