Koninklijke onderscheiding voor de heer Teun Boes

Op vrijdagavond 2 november 2018 heeft burgemeester Rob Bats een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Teun Boes (73) uit Vollenhove. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden hem opgespeld tijdens de jaarvergadering van ijsclub ‘Vooruitgang’ in Vollenhove.

De heer Boes is ruim 48 jaar actief voor ijsclub ‘Vooruitgang’ in Vollenhove. Deze ijsclub is opgericht in 1871 en is daarmee de oudste ijsvereniging van het gewest Overijssel van de KNSB. Van 1970 tot 1991 was de heer Boes bestuurslid en vanaf 1991 is hij voorzitter.

Samen met de andere bestuursleden heeft de heer Boes zich door de jaren heen ingespannen om het voortbestaan van de vereniging mogelijk te maken. Met beperkte middelen wist men de ijsbaan, het clubgebouw en de machines te onderhouden. Door zijn goede contacten wist de heer Boes materialen te verwerven en sponsoren te interesseren, zodat ook de verlichting en het geluid op de ijsbaan goed konden worden onderhouden. De vereniging beschikt bovendien over een nieuw veegmachinepark voor de ijsbaan en toertochten.

Onder voorzitterschap van de heer Boes organiseerde ‘Vooruitgang’ onder meer schaatswedstrijden waaraan bekende namen als Jan Roelof Kruithof en de Rus Oleg Botsjev deelnamen. Ook werden schaatsclinics voor de jeugd en een schaatsvierdaagse georganiseerd.
Mede door de niet aflatende inspanningen van de heer Boes heeft ‘Vooruitgang’ een eigen toertocht binnen het gewest Overijssel van de KNSB: de OV17.