Kringloopwinkel Steenwijk ontvangt estafettestokje Overijssel Circulair

De Kringloopwinkel Steenwijkerland ontvangt op woensdag 27 november namens de provincie Overijssel van wethouder Tiny Bijl het stokje ‘Estafette Overijssel Circulair’. De Provincie Overijssel heeft deze blijk van erkenning in het leven geroepen om initiatieven voor het hoogwaardig hergebruik van grondstoffen te stimuleren. Overijsselse bedrijven, organisaties en inwoners die hier aan bijdragen maken kans op het Overijsselse circulaire estafette stokje.

Wethouder Tiny Bijl “De Kringloopwinkel Steenwijk heeft het initiatief genomen om een visie op te stellen voor de inrichting van een Circulair Ambachtscentrum in 2030. Samen met ROVA, ondernemers, het onderwijs en de gemeente is deze visie opgesteld. Als gemeente zijn wij blij met de grote betrokkenheid van de Kringloopwinkel. Zij hebben het idee van het centrum op de agenda gezet en willen hier nadrukkelijk de trekker in blijven. Het is welverdiend dat zij deze blijk van waardering ontvangen”.

Circulair Ambachtscentrum
Met het ontwikkelen van een Circulair Ambachtscentrum wordt bijvoorbeeld samenwerking tussen de milieustraat en de kringloopwinkel gestimuleerd, waardoor er meer producten hergebruikt worden. Ook wordt gewerkt aan levensduurverlenging van producten door het repareren en opknappen van producten en door het maken van nieuwe producten van bestaande materialen.