Atletiekvereniging Start’78 voorgedragen bij Stichting Bercoop Fonds

Enkele weken geleden vroegen we u welke sportvereniging we zouden moeten voordragen bij de Stichting Bercoop Fonds. Uit alle inzendingen heeft een onafhankelijke jury gekozen voor atletiekvereniging Start’78 uit Steenwijk.

De Stichting Bercoop Fonds heeft ons gevraagd een sportvereniging te nomineren die veel werk maakt van het coachen van vrijwilligers. Deze sportvereniging krijgt van deze stichting € 2.500,- en maakt kans op nóg eens € 2.500,-. Alle inzendingen die we hebben gekregen, zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury. Start’78 is hierbij als winnaar uit de bus gekomen en wordt daarom bij de Stichting Bercoop Fonds voorgedragen.

Waarom Start’78?

In het juryrapport staat onder meer dat bij Start’78 veel ruimte is voor activiteiten gericht op verschillende groepen. Van de Rollatorloop en Diabeteschallenge tot en met de echte wedstrijdsporters. De jaarlijkse indoorwedstrijd is mede mogelijk door de circa 80 vrijwilligers die erbij betrokken zijn.

De vereniging heeft meegedaan aan de campagne ‘Wij zijn van start’. Er zijn nieuwe vrijwilligers geworven en veel tijd is gestoken in een goede verdeling van taken. Vrijwilligers worden niet in het diepe gegooid, maar begeleid door meer ervaren leden. Ook is er een jeugdbestuur opgericht om de jeugd kennis te laten maken met het bestuurswerk.

Hoe verder?

Naast de nominatie uit Steenwijkerland, zijn er ook genomineerden uit Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Westerveld. In mei maakt de Stichting Bercoop Fonds bekend welke van de vier genomineerde verenigingen naast de € 2.500 een bonus van € 2.500 krijgt.