Gemeenteraad Steenwijkerland introduceert unieke webapp

De gemeenteraad van Steenwijkerland introduceert tijdens zijn begrotingsvergadering op 7 november a.s. een unieke webapp. Met deze webapp kunnen inwoners van Steenwijkerland op digitale wijze meepraten tijdens de raadsvergadering. Dit gebeurt door middel van stellingen waarop inwoners kunnen reageren.

Burgemeester Rob Bats ‘We willen de drempel om inwoners mee te laten praten tijdens raadsvergaderingen zo laag mogelijk maken. Daarom introduceren we als proef een unieke webapp waarmee inwoners op een heel gemakkelijke manier kunnen meepraten tijdens de raadsvergadering. Gewoon vanuit huis en met hun mobiele telefoon. Via de webapp kunnen zij op stellingen reageren. De resultaten zijn direct tijdens de raadsvergadering te zien’.

Via een QR code die op de gemeentelijke website en in de gemeentelijke informatierubriek (huis-aan-huisblad) staat of via www.steenwijkerland.nl/stemmee is de webapp te downloaden. 

Rob Bats ‘Inwoners kunnen nu al reageren op 3 stellingen die op de webapp staan. Tijdens de raadsvergadering op 7 november laten we om 14.00 uur de uitslag zien. Tussen 18.45 en 19.45 uur kunnen inwoners op nieuwe stellingen reageren. En ook die resultaten nemen we direct mee tijdens de raadsvergadering. Als voorzitter van de gemeenteraad hoop ik dat heel veel mensen tijdens deze testfase van de webapp meedoen. Mocht de webapp aanslaan bij onze inwoners, dan gaan we hem vaker en breder inzetten bij bijvoorbeeld projecten of uitvoeringsplannen’.