Stembureauleden en tellers gezocht

Op 23 mei 2019 zijn de verkiezingen voor de leden van het Europees Parlement. Voor deze (en de volgende verkiezingen) zijn wij nog op zoek naar (reserve)stembureauleden en tellers.

Dag van de stemming

’s Morgens om 7.00 uur begint de dag met het inrichten van het stembureau. Vanaf 7.30 uur kunnen de kiezers hun stem komen uitbrengen. Het stembureau sluit om 21.00 uur. Als stembureaulid ben je samen met minimaal twee anderen verantwoordelijk voor de gang van zaken binnen het stembureau.

Er wordt gewerkt in twee diensten: van 7.00 tot 15.00 uur en van 13.00 tot 21.00 uur. In de twee uur overlappingstijd heeft de voorzitter pauze. Na sluiting van het stembureau worden de stemmen geteld. Hierbij zijn alle stembureauleden aanwezig, eventueel met extra tellers.

Ervaring

Het is niet erg als je geen ervaring hebt als stembureaulid. Je krijgt een (digitale) instructie. Bij vragen kun je ook altijd terugvallen op het verkiezingsteam van de gemeente.

Wie zoeken we?

Ben je minimaal 18 jaar en wil je een bijdrage leveren aan een goed verloop van de verkiezingen? Kun je nauwkeuring werken, ben je fysiek in staat een lange dag te maken en aan het einde van deze lange dag nog fris genoeg om stemmen te tellen? Dan ben je een geschikte kandidaat!

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door het ingevulde aanmeldingsformulier (pdf, 163 KB) te mailen naar verkiezingen@steenwijkerland.nl of in te leveren bij de receptie in het gemeentehuis.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het verkiezingsteam via telefoonnummer 14 0521 of via verkiezingen@steenwijkerland.nl Of bekijk de brochure Stembureau-instructie voor de dag van de stemming (pdf, 1,2 MB) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).