Hoe maak ik een keuze?

Om u te helpen een keuze te maken bij de gemeenteraadsverkiezing op 21 maart, kunt u gebruik maken van verschillende middelen. Met de Mijnstem tool (begin maart beschikbaar) kunt u bijvoorbeeld zien welke partij het beste bij u past. En in de verkiezingskrant leggen politieke partijen uit waar zij voor staan en wat zij willen bereiken.

Steenwijkerland.mijnstem.nl

Waar staan de verschillende politieke partijen voor? Wie komt er op voor dat wat ik belangrijk vind? Om er achter te komen welke partij het beste bij u past, kunt u de Mijnstem tool raadplegen.

Verkiezingskrant

Begin maart valt ook bij u de verkiezingskrant op de mat. Hierin is naast algemene informatie, ook ruimte gegeven aan politieke partijen om uit te leggen waar zij voor staan en wat zij willen bereiken. Bekijk de online versie van de verkiezingskrant

Verkiezingsdebat maandag 19 maart in het gemeentehuis

De politici hebben de eindsprint van de verkiezingscampagne ingezet tijdens het slotdebat op maandagavond 19 maart 2018 in het gemeentehuis. Op deze gezellige politieke avond kwamen tal van onderwerpen aan de orde. Via een Webapp tool kon u zelf ook mee debatteren over de stellingen die deze avond besproken werden. Bekijk de resultaten van de Webapp tool.

Verder was er die avond een Burgerforum, dat bestond uit verschillende inwoners uit Steenwijkerland. Het Burgerforum stelde de politici vragen en koos aan het einde de beste debater van de avond. 

Daarnaast was er de mogelijkheid om kennis te maken met de kandidaat raadsleden onder het genot van een hapje en een drankje. Het debat was live te volgen op de lokale omroep. De samenvatting kunt u bekijken via de vlog.

Door verschillende Plaatselijke Belangen, Ondernemersverenigingen en andere organisaties uit de samenleving worden ook politieke avonden georganiseerd. De data, tijden en locaties van de debatten worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via de verschillende mediakanalen van de gemeente en de partijen zelf. Kijk op onze Facebookpagina Gemeenteraadsverkiezingen Steenwijkerland 2018 voor meer informatie.

Sociale media

Gedurende de verkiezingscampagnes maakt de gemeente veelvuldig gebruik van Sociale media. Like de Facebookpagina Gemeenteraadsverkiezingen Steenwijkerland 2018 en volg op Twitter @Steenwijkerland voor het laatste nieuws!

Campagnes politieke partijen

Natuurlijk voeren de politieke partijen zelf ook campagne. Bezoek de website van de politieke partijen of volg ze via sociale media voor informatie over wat zij organiseren.

Verkiezingsprogramma’s

Elke partij stelt voor de verkiezingen een verkiezingsprogramma op waarin ze haar standpunten en plannen bekendmaakt. Hierin vermeldt de partij waar zij voor staat, wat de uitgangspunten zijn met betrekking tot bepaalde onderwerpen en waar de raadsleden voor willen strijden in de gemeenteraad. Op de websites van de politieke partijen zijn de verkiezingsprogramma’s te vinden.