Nieuws

 • Inwoners bedenken werkwijze voor nieuwe subsidieregeling 26 juli 2018

  ‘Inwonersinitiatieven zijn goud waard’. Dat is de naam van de nieuwe subsidieregeling om plannen en ideeën van inwoners financieel te ondersteunen. In de pot zit een bedrag van € 80.000,- die de gemeenteraad daarvoor beschikbaar heeft gesteld. Het college van B&W stemde onlangs in met de werkwijze om dit geld te verdelen. Wethouder Oene Akkerman: ‘Deze werkwijze hebben we niet zelf bedacht, maar samen met een groep enthousiaste inwoners die zich daarvoor hadden aangemeld. Die lijn houden we vast, want voor de beoordeling van de subsidieaanvragen willen we een externe adviescommissie in het leven roepen. Na de zomervakantie gaan we een oproep doen om hiervoor leden te werven. Wat ons betreft wordt dit dus een regeling voor en door inwoners. Dat sluit naadloos aan bij onze visie om de inwoner ook echt op 1 te zetten, zoals we dat verwoord hebben in ons coalitieakkoord.’

 • Sociaal Werk De Kop is op zoek naar vrijwilligers Buurtbemiddeling 20 juli 2018

  Sociaal Werk De Kop is de welzijnsorganisatie in de gemeente Steenwijkerland. Zij maakt zich sterk voor de bewoners in wijken en dorpen. Zij werkt met gebiedsteams en heeft de opdracht om het maatschappelijk- en welzijnswerk uit te voeren. Ook het jongerenwerk, begeleiding van vrijwilligers en mantelzorgsteunpunt hoort bij de taken.
  Sociaal Werk De Kop is op zoek naar vrijwilligers Buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling helpt om burenruzies op te lossen.

 • Uitnodiging informatieavond over werving vrijwilligers 18 juli 2018

  Heeft u ook een tekort aan vrijwilligers? Vindt u het ook lastig om nieuwe bestuursleden te vinden? Dan is deze uitnodiging iets voor u! Sociaal Werk De Kop organiseert, in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland, de succesvolle cursus 'Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd'. De cursus is gebaseerd op een persoonsgerichte werving van vrijwilligers voor verenigingen. Tijdens een informatieavond op donderdag 13 september 2018 wil Sociaal Werk De Kop u graag uitleggen hoe deze cursus bij uw vereniging tot meer vrijwilligers kan leiden. De informatieavond is in De Buze in Steenwijk. Aan het eind van de avond heeft u de mogelijkheid tot inschrijven voor de cursus. Deelname aan de informatieavond en de cursus is gratis.

 • Burendag 2018

  Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt.

 • Een goed idee? Doe er iets mee! 26 juli 2018

  Ideeën genoeg! Een kreet die vaak in de kernen en wijken wordt gehoord. Ideeën die de leefbaarheid bevorderen. Bewoners lopen vaak met een idee onder de arm maar waar kun je dan terecht?