Nieuws

 • Een goed idee? Doe er iets mee! 18 mei 2017

  Ideeën genoeg! Een kreet die vaak in de kernen en wijken wordt gehoord. Ideeën die de leefbaarheid bevorderen. Bewoners lopen vaak met een idee onder de arm maar waar kun je dan terecht?

 • Gemeente geeft laatste kavels in Giethoorn-Noord uit 11 april 2018

  Vanaf maandag 9 april 2018 kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de laatste 17 kavels die in het nieuwbouwplan Giethoorn-Noord worden uitgegeven. Wethouder Oene Akkerman: ‘De wijk nadert z’n voltooiing en dat is te zien. Het grootste gedeelte is inmiddels bebouwd én bewoond. Deze 17 kavels zijn de laatste die we in dit plan kunnen uitgeven. De kers op de taart dus.’ Iedereen die belangstelling heeft, kan zich tot en met 6 mei inschrijven.

 • Beoogde coalitie BGL, PvdA, VVD en CU in Steenwijkerland 11 april 2018

  Informateur Martin Knol heeft in opdracht van BGL, de grootste politieke partij in Steenwijkerland, de vorming van een nieuwe coalitie voor Steenwijkerland verkend. Na diverse intensieve gesprekken met alle fracties van de politieke partijen, adviseert Martin Knol om een coalitie voor Steenwijkerland te vormen van BGL, PvdA, VVD en CU.

 • Aanleg glasvezel in buitengebied binnenkort van start 11 april 2018

  De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied zijn in volle gang. Half juni van dit jaar starten de werkzaamheden in Steenwijkerland. Wethouder Wim Brus: ‘De planning is rond en dat is goed nieuws voor de inwoners van ons buitengebied. De aanleg gebeurt in fasen. Als eerste is het gebied tussen Blokzijl en Giethoorn aan de beurt. Mooi dat de schop in de grond gaat en dat snel internet nu binnen handbereik is. Dat betekent een flinke plus voor ons buitengebied.’ Binnenkort krijgen inwoners van het buitengebied een brief van Glasvezel Buitenaf met meer informatie over de werkzaamheden.

 • De belangrijkste bespreekpunten van Belangenvereniging Vollenhove Stad 10 april 2018

  De Belangenvereniging Vollenhove Stad heeft tijdens de bestuursvergadering van maart 2018 een aantal zaken besproken die van belang zijn voor de stad.

 • MATRIX 2018: Heb jij een idee? Laat het ons weten! 23 maart 2018

  Goede ideeën zijn goud waard. Daarom ondersteunt onze gemeente bewonersinitiatieven. Dat doen wij onder andere door middel van de Matrix. Voor diegene die de Matrix niet kennen een korte uitleg.