Nieuws

 • Subsidieregeling Lokale Initiatieven van start!

  Vanaf maandag 16 oktober 2017 stelt de provincie Overijssel de Subsidieregeling Lokale Initiatieven weer open. Een eenvoudige regeling tot maximaal € 3.000 en kan 100% van de kosten zijn. Wees er snel bij want op = op!

 • Een goed idee? Doe er iets mee! 18 mei 2017

  Ideeën genoeg! Een kreet die vaak in de kernen en wijken wordt gehoord. Ideeën die de leefbaarheid bevorderen. Bewoners lopen vaak met een idee onder de arm maar waar kun je dan terecht?

 • Stadsbelangen Vollenhove blij met proef verplaatsen weekmarkt

  Persbericht Stadsbelangen Vollenhove

  Als eerste agendapunt van de bestuursvergadering van 3 oktober 2017 is een eventuele verplaatsing van de weekmarkt van het parkeerplein van De Burght naar het Voorpoortplein en de Molenberg aan bod gekomen. De reden van verplaatsen is met name gelegen in een terugloop van het aantal bezoekers aan de markt en men verwacht, naast de meer gezellige omgeving, door verplaatsing naar het centrum, deze bezoekers weer terug te krijgen.

 • Kijk op West, juni 2017 pdf, 4MB

  Een uitgave van Wijkvereniging Steenwijk-West

 • Inwonersonderzoek van start 28 september 2017

  Win een irischeque van € 50!
  De gemeente Steenwijkerland wil haar inwoners graag betrekken bij het bestuur van onze gemeente. Deze week valt daarom bij elk huis in de gemeente een geadresseerde uitnodiging voor het inwonersonderzoek op de mat.

 • Uitgifte woningbouwkavels Sint Jansklooster 03 oktober 2017

  De gemeente geeft in het nieuwe woningbouwplan Molenkampen III in Sint Jansklooster 9 nieuwe kavels uit. Het is de tweede en ook meteen laatste kaveluitgifte in dit plan.

 • Woon-werkkavels op terrein oude kaasfabriek in Vollenhove 28 september 2017

  ‘Een mooie invulling van een markante plek in Vollenhove’, zo typeert wethouder Wim Brus de transformatie van het terrein langs de Weg van Rollecate waar vroeger een kaasfabriek stond. Nu biedt de locatie plaats aan zes woon-werkkavels. De eerste van deze kavels is onlangs verkocht. De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen.

 • Goed idee voor je buurt? Schrijf je in voor Kern met Pit

  Heb jij een idee voor je buurt? Schrijf je in voor Kern met Pit! Het aanleggen van een speeltuin, het restaureren van een molen, een museum opzetten over de plaatselijke historie, een educatieve route in een natuurgebied of het organiseren van een groot theater waar de hele buurt aan mee doet.

 • Vraag naar glasvezel bepalend voor aanleg 22 september 2017

  Het College van B&W heeft besloten een convenant aan te gaan met Rendo Buitenaf BV* voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Steenwijkerland. In het convenant worden afspraken gemaakt over de wijze van aanleg van glasvezel en het toezicht op de werkzaamheden. Op 25 september ondertekent wethouder Wim Brus het convenant namens de gemeente Steenwijkerland. Ook de gemeenten Zwartewaterland, Staphorst, Kampen en Zwolle ondertekenen dan hun convenant.

 • Steenwijk krijgt stadstuin in hartje centrum 22 september 2017

  Nog dit jaar gaat de schop in de grond voor de aanleg van een stadstuin in het hart van het centrum van Steenwijk. De bewonersvereniging van de binnenstad, Stichting Vestingstad en de gemeente hebben daarvoor samen een plan gemaakt. De realisatie van de stadstuin – op de voormalige Holleboomlocatie aan de Onnastraat – betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor de binnenstad van Steenwijk. Wethouder Wim Brus: ‘Het wordt een prachtige, bloemrijke oase in hartje centrum. Een mooi ontwerp dat samen met de omwonenden, de historische vereniging en bewoners van de binnenstad tot stand is gekomen. Top!’

 • Droom voor je buurt? Kern met pit helpt! pdf, 1MB

  Hebben jullie een goed idee voor de buurt bedacht? Dan is het tijd voor actie! Kern met Pit is een initiatief van KNHM en helpt al 40 jaar burgerinitiatieven, van moestuin tot basketbalveld.