Nieuws

 • Een goed idee? Doe er iets mee! 18 mei 2017

  Ideeën genoeg! Een kreet die vaak in de kernen en wijken wordt gehoord. Ideeën die de leefbaarheid bevorderen. Bewoners lopen vaak met een idee onder de arm maar waar kun je dan terecht?

 • Project Gezond in de Stad wordt voortgezet 07 december 2017

  Het college van B&W heeft ingestemd om het project GIDS (Gezond In De Stad) voort te zetten. Met GIDS worden in Steenwijkerland de sociaal economische gezondheidsverschillen (verschillen in gezondheid tussen mensen met een hoge en mensen met een lage sociale positie) aangepakt. De gemeente Steenwijkerland ontvangt hiervoor van het Rijk opnieuw een financiële ondersteuning tot en met 2021 om lokaal te werken aan het verkleinen van gezondheidsverschillen.

 • Ondertekening Prestatieafspraken Steenwijkerland 2018-2022 07 december 2017

  Op woensdag 6 december 2017 zijn er prestatieafspraken ondertekend tussen de gemeente en de woningcorporaties Woonconcept, Wetland Wonen Groep en Omnia Wonen en de huurdersorganisaties De Veste, Zwartewaterwiede en SHOW. De ondertekening vond plaats in het bestuurscentrum van het gemeentehuis aan de Vendelweg.

 • Gratis workshop over energieneutraal verbouwen

  Bent u eigenaar van een vrijstaand huis of twee-onder-een-kapper? Heeft u verbouwplannen en wilt u kijken hoe u uw woning energieneutraal kunt maken? Dán kunt u op dinsdag 12 december a.s. meedoen aan de gratis workshop Energieneutraal Verbouwen. Deze workshop is van 19.30 uur tot 21.30 uur in Oudleusen. Heeft u belangstelling? Aanmelden kan heel eenvoudig via de website van het Energieloket.

 • Regeling Samen voor Elkaar

  Goed nieuws! De lokale initiatieven regeling ‘Samen voor Elkaar’ is verlengd tot en met 20 december 2017 (17.00 uur).

 • Twaalf leefbaarheidsprojecten ingediend voor matrix Dorpsplannen 17 november 2017

  Het college van B&W heeft ingestemd met de financiering van 12 leefbaarheidsinitiatieven die door een aantal Plaatselijk Belangen en Wijkverenigingen (PBW’s) zijn ingediend voor de matrix Dorpsplannen.