Nieuwe coördinator kernen en wijken

In juni jl nam Jan van Ek, coördinator kernen en wijken, afscheid van de gemeente Steenwijkerland. Inmiddels is zijn opvolger, Lina van Veen, gestart en stelt zichzelf graag voor.

Lina van Veen

Hallo PBW’s, 

Mijn naam is Lina van Veen, 32 jaar en woonachtig in Wanneperveen. Sinds 11 september 2017 vervul ik de functie van ‘Coördinator Kernen en Wijken’ bij de gemeente Steenwijkerland.  ‘De nieuwe Jan van Ek’… ‘De vrouwelijke evenknie van Kor van der Velde’…  Ik heb al verschillende benamingen op de wandelgangen voorbij horen komen.

Als Coördinator Kernen en Wijken ga ik mij voornamelijk bezig houden met bewoners- en overheidsparticipatie. Wat daar allemaal bij komt kijken?

• Het onderhouden en bevorderen van de relatie tussen gemeente en (bewoners)organisaties.
• De (door)ontwikkeling van bewoners- en overheidsparticipatie.
• De (door)ontwikkeling van het kernen- en wijkenbeleid.
• Het ondersteunen en adviseren van de contactwethouders.
• Het signaleren van relevante ontwikkelingen in de kernen en wijken.
• Het aanjagen van initiatieven van onderop.
• …

Vooralsnog houden Kor en ik dezelfde verdeling aan als voorheen. De kernen waar ik de contactpersoon van ben zijn: De wijken in Steenwijk: De Middenweg, Binnenstad, Steenwijk West, Beitel-Oostwijken-Clingenborgh, Steenwijk-Noord, Dennenallee, Gagels. En de dorpen: Onna, Marijenkampen, Witte Paarden, Tuk, Steenwijkerwold, Basse, Willemsoord, Zuidveen, Eesveen en Kallenkote. Mochten jullie vragen hebben, schroom dan niet en neem vooral contact met mij op! Dat kan via 06 – 11 19 85 28, of via lina.van.veen@steenwijkerland.nl.

De afgelopen zeven jaren heb ik kennis mogen maken met ‘gemeenteland’. April 2010 ben ik begonnen als beleidsmedewerker Recreatie en Toerisme bij de gemeente Olst-Wijhe. In de daarop volgende jaren kwamen daar de beleidsvelden Economische Zaken en Kunst en Cultuur bij. Als 'eenpitter' hield ik mij bezig met beleidsontwikkeling- en uitvoering van A tot Z.
We leven in een tijdperk van enorme veranderingen. Ik heb dan ook erg veel zin om te werken bij een gemeente die bewonersbetrokkenheid hoog op de agenda heeft staan. Behaalde resultaten zijn letterlijk en figuurlijk ‘dicht bij huis’ waarneembaar. Werken voor een gemeente waar ik ook nog eens met veel plezier woon is helemaal fantastisch!

Ik heb inmiddels al heel wat handjes geschud, maar heb nog lang niet met iedereen kennis kunnen maken. Daarom zal ik de komende tijd met de verschillende PWB’s een afspraak inplannen. Graag tot dan!