Duurzaam ondernemen

De gemeente Steenwijkerland en de provincie Overijssel zetten zich in voor energiebesparing en het stimuleren van duurzame energie door ondernemers. Voor bedrijven zijn er duurzame initiatieven binnen de gemeente Steenwijkerland en er zijn provinciale en fiscale regelingen.

 • Stimuleringsregelingen

  Hier vindt u meer informatie over stimuleringsregelingen (subsidie en fiscale voordelen) voor energiebesparende maatregelen of opwekking van duurzame energie door ondernemers.

 • Energiefonds Overijssel

  03 februari 2017

  Energiefonds Overijssel levert een financiële bijdrage aan ondernemingen, woningcorporaties en projecten die energie besparen of energie opwekken uit hernieuwbare bronnen. Zo draagt het fonds bij aan werkgelegenheid, ondernemerschap, innovatie en aan de ambitie van de provincie Overijssel: 20% nieuwe energie in 2020.

 • Handige links

 • G1000 Steenwijkerland

  “Hoe maken wij Steenwijkerland samen energieneutraal?”. Over deze vraag gaan 500 inwoners, werkgevers, vrijdenkers en overheidsmensen op zaterdag 18 november in gesprek tijdens een Burgertop. In de week van 10 oktober vallen bij 7000 ingelote inwoners de uitnodigingen op de mat.