18 november 2017: Hoe maken wij Steenwijkerland samen energieneutraal

G1000: Het is belangrijk dat wij als Steenwijkerlanders met elkaar in gesprek gaan over een duurzame toekomst voor onze gemeente. Een onmisbaar onderwerp daarbij is energie. We weten dat onze energiebronnen eindig zijn. Het verbruik ervan leidt tot allerlei ongewenste gevolgen voor de aarde. Hoog tijd om na te denken over alternatieven en wat wij in Steenwijkerland daar zelf aan kunnen doen. Met als uiteindelijke ambitie: Steenwijkerland energieneutraal!

Het Platform G1000.nu organiseert op verzoek van de gemeente de G1000Steenwijkerland. Die bestaat uit een aantal bijeenkomsten voor en door burgers. We starten met de Burgertop op 18 november. De voorstellen die daar uitkomen leggen we voor aan alle inwoners in het Burgerforum. 7 april 2018 neemt de Burgerraad het Burgerbesluit. Dit wordt aangeboden aan de gemeenteraad om uit te voeren.

Er is plek voor 62 werkgevers uit de gemeente Steenwijkerland met 5 of meer werknemers in loondienst om op 18 november mee te doen. Wilt u meedoen? U kunt zich aanmelden via www.g1000steenwijkerland.nl.