Sociaal ombudsvrouw

Zorgen over uw zorg? De sociaal ombudsvrouw van Steenwijkerland helpt

Maakt u zich zorgen over de zorg en ondersteuning die de gemeente Steenwijkerland sinds 2015 voor u regelt? Vindt u de regelingen ingewikkeld of weet u niet waar u uw vragen kunt stellen? Bent u tevreden over dat wat de gemeente voor u doet of heeft u een tip voor verbetering? Dan kunt u terecht bij de sociaal ombudsvrouw Steenwijkerland.

De gemeente regelt de zorg en ondersteuning van inwoners bij wonen, leven en werken. Ook wel bekend als de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), de Participatiewet en de Jeugdwet. Er is veel veranderd in de zorg en ondersteuning. Bepaalde procedures en regels vindt u misschien ingewikkeld. Het kan zijn dat u met allerlei vragen zit.
U kunt kosteloos bij de sociaal ombudsvrouw terecht voor onder andere:
• Vragen over de zorg en ondersteuning;
• Als u vindt dat het niet goed gaat met de zorg en ondersteuning die de gemeente Steenwijkerland voor u heeft geregeld;
• Als u ervaringen heeft en/of situaties kent die juist goed gaan en waar u erg tevreden over bent.

Wie is de sociaal ombudsvrouw

Irma van Beek, is de sociaal ombudsvrouw. Zij is onafhankelijk, onpartijdig en een gesprek met haar is altijd vertrouwelijk. U kunt van haar verwachten dat zij opkomt voor uw belangen als het over zorg en ondersteuning bij wonen, leven en werken gaat. Zij volgt de gemeente kritisch op deze onderwerpen.

Bij de sociaal ombudsvrouw kunt u altijd terecht

Op werkdagen is Irma telefonisch bereikbaar, zij beantwoordt dagelijks haar mail en als het nodig is, komt zij bij u thuis langs om uw verhaal te horen. Zij kan ook een lezing of presentatie over haar werk als sociaal ombudsvrouw verzorgen tijdens bijvoorbeeld een bijeenkomst van een ouderenorganisatie, dorpsbelangen en dergelijke.

Contactgegevens

Sociaal ombudsvrouw Irma van Beek

Irma van Beek, sociaal ombudsvrouw Steenwijkerland
Telefoon: 06-53800811
E-mail: sociaalombudsvrouw@steenwijkerland.nl