Nieuws RSS icoon

 • Steenwijkerland peilt mening inwoners over schone leefomgeving

  08 april 2021

  Hoe schoon vinden inwoners van Steenwijkerland hun eigen buurt? Ergeren zij zich aan zwerfafval? Wat kunnen en willen zij zelf doen om zwerfafval tegen te gaan? En wat kan de gemeente doen om daarbij te helpen? Om op die vragen antwoord te krijgen houdt de gemeente Steenwijkerland een peiling onder het digitale inwonerspanel. Ook inwoners die (nog) geen lid van het panel zijn kunnen de vragenlijst invullen.

 • Burgemeester Rob Bats: Terrassen open zorgt voor betere spreiding drukte

  07 april 2021

  Ook burgemeester Rob Bats pleit ervoor om de terrassen in de horeca weer te openen. Hij sluit zich daarbij nadrukkelijk aan bij andere burgemeesters die aangeven voor opening van de terrassen te zijn waardoor de drukte beter gereguleerd kan worden.

 • Telefonisch wethouderspreekuur op 19 april

  06 april 2021

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een van de wethouders? Zij bieden u een luisterend oor en staan u graag te woord.

 • Gemeente krijgt gelijk van rechter inzake herontwikkeling Steenwijkerdiep

  25 maart 2021

  In de rechtszaak (bodemprocedure) die FNS Vastgoed tegen de gemeente had aangespannen inzake de herontwikkeling Steenwijkerdiep heeft het bedrijf geen gelijk gekregen van de rechter. De gemeente heeft juist gehandeld en kan zonder bezwaren verder met de integrale herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep. Daaronder vallen onder meer de uitbreiding van de Lidl en de Jumbo en de verplaatsing van de Aldi.