Nieuws RSS icoon

 • Telefonisch wethouderspreekuur op 28 juni

  15 juni 2021

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een van de wethouders? Op dit moment doen zij dat vanwege de coronamaatregelen telefonisch.

 • Grote brand in Wanneperveen

  15 juni 2021

  In de nacht van maandag op dinsdag 15 juni is in het hotel Giethoorn2Stay aan de Veneweg in Wanneperveen brand ontstaan. De brand ontstond kort na middernacht en bleek al snel uitslaand te zijn.

 • Stookverbod in Steenwijkerland

  15 juni 2021

  Door de aanhoudende droogte in de natuur is er op dit moment een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. Vanwege de droogte en de verwachte hogere temperaturen voor de komende dagen geldt voor de regio IJsselland momenteel fase 2 ‘extra alert’.

 • Van Karnebeeklaan tijdelijk afgesloten vanwege werkzaamheden

  14 juni 2021

  De Van Karnebeeklaan tussen Eesveen en Willemsoord is op maandag 14 juni t/m woensdag 16 juni tussen 10.00 uur en 15.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting is nodig vanwege werkzaamheden aan de telecommast van KPN. Fietsers hebben vrije doorgang. Ander verkeer wordt omgeleid. De omleiding wordt met borden aangegeven. Aanwonenden zijn door de aannemer persoonlijk geïnformeerd.

 • Steenwijkerland wil geen verkorte buslijn 20

  11 juni 2021

  Het college van B&W wil niet dat buslijn 20 wordt ingekort en daardoor vanaf volgend jaar niet meer door de wijk Oostermeenthe in Steenwijk rijdt. Dat is namelijk een van de plannen van het OV Bureau Groningen Drenthe in de nieuwe dienstregeling. Wethouder Marcel Scheringa: ‘We hebben er bij het OV Bureau op aangedrongen om dit besluit niet te nemen. In het belang van onze inwoners die van de bus afhankelijk zijn.’

 • Camerahandhaving binnenstad Steenwijk en Blokzijl

  08 juni 2021

  Het college van B&W wil camerahandhaving in de binnenstad van Steenwijk en in de Brouwerstraat in Blokzijl. Met behulp van de camera’s wil het college het autoluwe karakter in de binnenstad van Steenwijk en het vrachtauto- en busverbod in Blokzijl handhaven.

 • Subsidie voor nieuw dorpshuis Eesveen

  08 juni 2021
 • Steenwijkerland scoort goed met Voor- en Vroegschoolse Educatie

  08 juni 2021
 • Gemeentearchief weer open voor bezoek

  01 juni 2021