Nieuws RSS icoon

 • 9 t/m 13 maart: Themaweek Veilig IJsselland

  26 februari 2020

  Wat kunt u doen aan een veilig IJsselland? Van 9 t/m 13 maart besteden alle elf IJssellandse gemeenten, samen met onder andere politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, omgevingsdiensten, provincie Overijssel, Veiligheidsregio IJsselland en RIEC, aandacht aan het voorkomen en signaleren van criminaliteit.

 • Gaat u mee op proefreis?

  25 februari 2020

  Op maandag 9 maart 2020 kunnen senioren onder begeleiding van OV-ambassadeurs tijdens een proefreis oefenen met het reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen.

 • Spreekuur wethouders Steenwijkerland

  25 februari 2020

  Maandag 2 maart 2020 van 17.00 tot 18.00 uur is er weer spreekuur in het gemeentehuis in Steenwijk. U kunt dan als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een wethouder. Voor dit gesprek plannen we 15 minuten. U mag iemand meenemen (maximaal 1 persoon).

 • Ophaaldagen en route oud papier inzameling in de binnenstad van Steenwijk gewijzigd

  25 februari 2020

  Elke eerste dinsdagochtend van de maand wordt het oud papier en karton van huishoudens/particulieren opgehaald. De eerstvolgende ophaaldag is dinsdag 3 maart 2020.

 • Stem op de ‘Vondst van Overijssel’

  10 februari 2020

  In Overijssel worden veel archeologische voorwerpen gevonden. Zonder uitzondering vertellen deze vondsten een bijzonder verhaal. De provincie wil nu een groter publiek kennis laten maken met de vondsten uit Overijssel. Inwoners mogen daarom bepalen wat ze de meest bijzondere vondsten van Overijssel vinden. De verkiezing start met 75 vondsten, drie uit elke gemeente in Overijssel. Tijdens de Overijsselse Archeologiedag op 7 maart wordt de Vondst van Overijssel bekendgemaakt.

 • Recht op vergoeding eventuele schade door Lelystad Airport

  07 februari 2020

  Het Rijk is van plan om in Lelystad een luchthaven te openen. De procedures daarvoor lopen al jaren. De gemeente Steenwijkerland maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. De opening van Lelystad Airport wordt waarschijnlijk vertraagd door het stikstofprobleem.