Nieuws

 • Nestkast voor slechtvalken op Steenwijker toren

  21 januari 2022

  De slechtvalken die al enkele jaren op en rond de Steenwijker toren gesignaleerd worden, hebben er een permanent woonadres gekregen. De gemeente Steenwijkerland liet donderdag 20 januari 2022 een nestkast installeren. Wethouder Marcel Scheringa: ‘Een actie die het resultaat is van enthousiaste inwoners die zich daar enorm voor hebben ingezet. Zij kwamen ook met het idee om er straks een webcam bij te plaatsen zodat we het wel en wee van de vogels van dichtbij kunnen volgen. Ook gaan ze helpen bij het onderhoud van de nestkast. Een mooi initiatief!’ De nestkast is op maat gemaakt en in een van de torentjes geplaatst.

 • Horeca College Weerribben Wieden volgend schooljaar van start

  21 januari 2022

  Door de coronacrisis lagen de plannen even op een wat lager pitje. Maar inmiddels staat het Horeca College Weerribben Wieden stevig in de steigers. Vanaf dit jaar kunnen scholieren en zij-instromers er terecht voor een carrière als kok of gastheer/gastvrouw.

 • Steenwijkerland compenseert inwoners vanwege hoge energieprijzen

  21 januari 2022

  Het college van B&W gaat inwoners met een laag inkomen een eenmalige vergoeding van €200,- geven. Het bedrag is bedoeld als compensatie voor de hoge energieprijzen.

 • Nieuwe peiling Inwonerspanel over nieuwe bestuursperiode (2022-2026)

  19 januari 2022

  In maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Inwoners kunnen dan weer naar het stembureau. Na de verkiezingen start een nieuwe bestuursperiode. Dit betekent een nieuwe gemeenteraad en een nieuw college van burgemeester en wethouders.
  We vinden het belangrijk om onze inwoners te vragen wat zij belangrijke onderwerpen voor de komende jaren vinden. Maar ook hoe tevreden zij op dit moment zijn over de voorzieningen in de gemeente. En hoe zij denken over de lokale democratie en de communicatie door de gemeente. Als laatste willen we graag weten welke kenmerken zij belangrijk vinden voor het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Daarom hebben we een nieuwe peiling voor het inwonerspanel. Doet u ook mee?

 • Gestart met snoeien van knotwilgen

  19 januari 2022

  Wie kent ze niet, de polderwegen in onze gemeente met rijen en groepjes knotwilgen. Het ziet er karakteristiek uit en is voor menig schilder inspiratie geweest.

 • Theater De Meenthe locatie voor (booster)prikken Steenwijkerland

  19 januari 2022

  GGD IJsselland opent donderdag 20 januari een tijdelijke priklocatie in theater De Meenthe in Steenwijk. Tot in ieder geval eind februari 2022 kan iedereen in de gemeente Steenwijkerland zich daar laten vaccineren.

 • Militaire oefeningen

  22 december 2021