Nieuws RSS icoon

 • Burgemeester bezoekt jeugdhonk Kuinre

  05 december 2019

  Belofte maakt schuld. In het kader hiervan bezocht burgemeester Rob Bats het jeugdhonk ‘t Strandhuus in Kuinre. Het college van B&W bezocht begin 2019 Kuinre en zou ook een bezoek brengen aan het jeugdhonk. Door omstandigheden kon dit laatste niet doorgaan.

 • Breng uw stem uit op de nieuwe locatie voor de Marktbank

  04 december 2019

  Kunt u een nieuwe locatie bedenken voor de bekende bank die op de Markt in Steenwijk heeft gestaan? Deze oproep deed de commissie Beeldende Kunst dit jaar aan de inwoners van Steenwijkerland, toen bleek dat de bank na herinrichting van de Markt niet meer teruggeplaatst kon worden. Er kwamen tal van suggesties binnen. Hiermee werd duidelijk dat de inwoners van Steenwijkerland zich betrokken voelen bij hun directe leefomgeving.

 • Toerismespreiding door het plaatsen van Landmarks

  04 december 2019

  Het college van B&W heeft positief besloten over het voorstel van de stichting Weerribben-Wieden om vanaf 2020 Landmarks te gaan plaatsen. Landmarks zijn welkomstpoorten die helpen om bezoekers op gastvrije manier door het gebied te leiden. Ze versterken de herkenbaarheid en naamsbekendheid van het gebied.

 • Verplaatsing weekmarkt Steenwijk

  03 december 2019

  Op zaterdag 14 december 2019 staat de binnenstad van Steenwijk in het teken van Dickens Kerst. Daarom wordt de weekmarkt op die dag verplaatst naar de Burgemeester Goeman Borgesiusstraat.

 • Workshop Energieneutraal Verbouwen 10 december 2019

  26 november 2019

  Workshop Energieneutraal verbouwen voor huiseigenaren op 10 december 2019 van 19.30 tot 21.30 uur in Rabo Theater De Meenthe, Stationsplein 1 in Steenwijk

 • Wat vindt u van de concept visie recreatie en toerisme? Kom langs op 12 december

  25 november 2019

  De stichting Weerribben-Wieden en de gemeente Steenwijkerland presenteren op donderdag 12 december 2019 de hoofdlijnen van de concept visie recreatie en toerisme. Doel is het ontwikkelen van een nieuwe visie voor recreatie en toerisme in het gebied Weerribben-Wieden (Steenwijkerland). U bent als inwoner en/of ondernemer van Steenwijkerland van harte welkom bij deze bijeenkomst. De koffie staat vanaf 19.15 uur voor u klaar in het Streekcentrum de Wielewaal, aan de Scheerwolderweg 26 in Scheerwolde. We beginnen om 19.30 en verwachten rond 21.30 uur klaar te zijn.