Nieuws RSS icoon

 • Bediening gemeentelijke bruggen volgens winterregime

  27 maart 2020

  De gemeentelijke bruggen in Steenwijkerland worden, in navolging van de provincie Overijssel, tot 1 juni niet bediend voor recreatievaart die niet noodzakelijk is. Hoewel varen niet verboden is, vraagt de gemeente de mensen die het water op willen zichzelf af te vragen of de vaartocht noodzakelijk is. Als het gaat om recreatief varen dan is het verstandig dit uit te stellen. Hiermee hoopt de gemeente op minder mobiliteit en minder contactmomenten op het water in verband met het coronavirus.

 • Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland: beperkingen voor campings en parken

  27 maart 2020

  Het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de veiligheidsregio in IJsselland is op 27 maart bijeengekomen om de noodverordening die door de Rijksoverheid is aangekondigd vast te stellen voor de regio IJsselland. Deze nieuwe noodverordening is vanmiddag ondertekend door voorzitter Peter Snijders. Met het vaststellen van de nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

 • Stookverbod in Steenwijkerland

  27 maart 2020

  Door de aanhoudende droogte in de natuur is er op dit moment een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. Vanwege de droogte en de verwachte hogere temperaturen voor de komende dagen geldt voor de regio IJsselland momenteel fase 2 ‘extra alert’. Een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden, zeker bij harde wind. In Steenwijkerland mag daarom geen snoei- en tuinafval en riet- en maaiafval verbrand worden. Zodra dit weer is toegestaan, laten we u dit weten. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.

 • Lintjesregen, Koningsdag en Dodenherdenking afgelast

  26 maart 2020

  Lintjesregen, Koningsdag en Dodenherdenking in Steenwijkerland gaan dit jaar niet door. Als gevolg van de aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen, zijn alle evenementen verboden tot 1 juni 2020.

 • Gemeentelijke belastingen eind deze maand verstuurd

  24 maart 2020

  Eind maart versturen we de aanslagen voor de gemeentelijke belastingen. Dit doen we per post. Heeft u zich aangemeld voor de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan krijgt u de aanslag ook digitaal. Op de aanslag staan de belastingen die u moet betalen. Bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (OZB) als u een eigen woning heeft, de rioolheffing, de afvalstoffenheffing en voor hondenbezitters de hondenbelasting.

 • College Steenwijkerland vergadert via video

  24 maart 2020

  Ook het college van B&W van Steenwijkerland volgt de adviezen op in de strijd tegen het coronavirus en vergadert vanaf huis via video-overleg.

 • Uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers

  20 maart 2020
 • Start 24 uurs noodkinderopvang

  23 maart 2020
 • Noodverordening in Veiligheidsregio IJsselland

  18 maart 2020
 • Recht op vergoeding eventuele schade door Lelystad Airport

  07 februari 2020