Nieuws RSS icoon

 • Online workshop Energieneutraal Verbouwen

  30 oktober 2020

  In een energieneutraal huis woont u comfortabel, wekt u energie op en gebruikt u zo weinig mogelijk energie. Zo bent u klaar voor uw duurzame toekomst. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Wij bieden inspiratie en concrete informatie in de online workshop Energieneutraal Verbouwen.

 • Steenwijkerland zet in op duurzame mobiliteit

  30 oktober 2020

  Meer elektrische laadpalen, deelfietsen, vervoer over water, maatregelen voor de verkeersveiligheid, basismobiliteit voor gebieden zonder openbaar vervoer, smart mobility. Het is slechts een kleine greep uit de mobiliteitsagenda die uitvoering geeft aan de strategische mobiliteitsvisie ‘Steenwijkerland duurzaam in beweging’. Als het aan het college van B&W ligt, is dit document de komende jaren dé basis voor de Steenwijkerlandse bereikbaarheid, toegankelijkheid en mobiliteit. ‘We kiezen voor efficiënte, gezonde en duurzame oplossingen’, aldus wethouder Marcel Scheringa. ‘Oplossingen die passen bij een gastvrij en aantrekkelijk Steenwijkerland waar het goed wonen, werken en recreëren is.’ De afgelopen periode hebben veel partijen over de strategische mobiliteitsvisie meegedacht en meegepraat.

 • Gratis mondkapjes voor minima Steenwijkerland

  28 oktober 2020

  Een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het dringende advies vanuit het Rijk om mondkapjes te dragen in publieke ruimtes. Binnenkort komt er zelfs een plicht voor het dragen voor mondkapjes in publieke ruimtes. Voor huishoudens die op het minimumbestaansniveau leven, zijn de kosten voor de aanschaf van mondkapjes een extra financiële belasting.

 • Voortgezet onderwijs in Steenwijk op twee locaties

  26 oktober 2020

  Het college van B&W zet blijvend in op een twee-locatiemodel voor het voortgezet onderwijs in Steenwijk. Ook een onafhankelijk onderzoek dat de gemeente en de Stichting Voortgezet Onderwijs Steenwijkerland hebben laten uitvoeren brengt hier geen verandering in.