Nieuws RSS icoon

 • Steenwijkerland krijgt eerste openbare drinkwatertappunt

  13 juni 2019

  Vanaf woensdag 12 juni 2019 kunnen fietsers en wandelaars op het Waterkeringpad tussen Kalenberg en Ossenzijl water drinken en hun bidons vullen bij een openbaar drinkwatertappunt. Wethouder Marcel Scheringa en raadslid Jacqueline Willemsen namen het eerste drinkwatertappunt in Steenwijkerland officieel in gebruik. Raadslid Jacqueline Willemsen: ‘Een mooie voorziening die je in Nederland steeds vaker ziet. Ook in Steenwijkerland willen we toe naar een netwerk van punten waar je gratis, en op een milieuvriendelijke manier, drinkwater kunt tappen. Het sluit naadloos aan bij de gastvrije gemeente die we willen zijn. Voor onze inwoners en voor bezoekers van ons prachtige gebied.’ Het realiseren van openbare drinkwatertappunten in Steenwijkerland is het resultaat van een motie van de CPB-fractie. Het college heeft toen aangegeven openbare drinkwater tappunten een sympathiek idee te vinden.

 • Samen de Japanse duizendknoop te lijf

  11 juni 2019

  De Japanse duizendknoop is een plant die veel overlast kan veroorzaken. Hij groeit snel en verdringt de andere planten in de tuin. De wortels zijn erg sterk en kunnen zelfs door asfalt en beton groeien. Dit kan schade veroorzaken aan uw woning, schuur of terras. Maar ook aan leidingen en wegen. Daarom zorgen we ervoor dat de Japanse duizendknoop zich zo min mogelijk kan verspreiden. Dat doen we door de plant regelmatig te maaien en daarmee heel kort te houden. Als de plant nog klein is, verwijderen we hem met wortel en al.

 • Iets melden? Makkelijk en snel via onze website

  24 mei 2019

  Ziet u iets in de openbare ruimte dat gemaakt of opgeruimd moet worden? Dan kunt u dat bij ons melden. Dat kan gewoon digitaal via onze website. Wel zo makkelijk en snel. Het formulier om een melding te doen hebben we een stuk eenvoudiger gemaakt. Het enige wat u hoeft te doen, is aan te geven wat u wilt melden en waar dat is. Nieuw is, dat u nu ook een document (bijvoorbeeld een foto) kunt toevoegen. Doet u een melding, dan houden we u uiteraard op de hoogte van wat we ermee gedaan hebben. Wilt u er meer over weten? Ons Klantcontactcentrum, telefoon 14 0521, helpt u graag verder. Het formulier ‘iets melden’ vindt u op de homepage van onze website.