Nieuws

Blijf op de hoogte van het actuele nieuws en bekijk de nieuwsbrieven.

 • Webinar Energieneutraal verbouwen

  04 maart 2021

  Op donderdag 18 maart en donderdag 1 april wordt er een gratis webinar georganiseerd over het energiezuinig verbouwen of aardgasvrij maken van woningen.

 • Terugkijken online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’

  04 februari 2021

  Het is winter en de verwarming slaat elke dag weer aan en dat gaat door tot ver in het voorjaar. Een goed moment om na te denken over het verduurzamen van uw woning. Een duurzame woning is behaaglijk en energiezuinig. Maar hoe kunt u dat slim en betaalbaar aanpakken? Op dinsdag 19 januari organiseerde de gemeente Steenwijkerland samen met DCZ een online bijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ Kijk deze bijeenkomst terug om meer te horen over de mogelijkheden om thuis energie te besparen en over mogelijke subsidies en regelingen.

 • Gratis online workshop Energieneutraal Verbouwen

  19 januari 2021

  Wilt u weten hoe u uw woning kunt isoleren, uw eigen energie op kan wekken en uw woning energieneutraal kunt verbouwen? Laat u zich dan inspireren tijdens de gratis online workshop Energieneutraal Verbouwen op 21 januari of 4 februari.

 • Website zonnepark De Boterberg actief

  12 november 2020

  De gezamenlijke website waar de opwekking van elektriciteit van zonnepark De Boterberg in Oldemarkt kan worden afgelezen is sinds kort actief. Op de website, in de vorm van een dashboard, wordt de opwekking van elektriciteit zichtbaar gemaakt. Elk uur wordt dit overzicht bijgewerkt zodat een actuele stand van zaken te bekijken is.

 • Dorpshuis Marijenkampen gebruikt eerste duurzaamheidslening

  09 oktober 2020

  Wethouder Tiny Bijl heeft afgelopen woensdag (7 oktober) een bezoek gebracht aan dorpshuis Marijenkampen en hen een blijk van waardering voor hun duurzaamheidsinvestering overhandigd. Het dorpshuis heeft namelijk zonnepanelen op het dak laten installeren. De aanschaf hiervan is mogelijk gemaakt door de duurzaamheidslening. Dit is een lening die de gemeente Steenwijkerland voor dit soort projecten verstrekt. Het dorpshuis is de eerste die gebruik heeft gemaakt van deze duurzaamheidslening.

 • Energiekrant Steenwijkerland

  pdf, 6MB

  We willen de opwarming van de aarde een halt toeroepen door fors minder CO2 uit te stoten. Daarom staan we voor een grote uitdaging die iedereen aangaat, ook in Steenwijkerland. We werken aan de overgang naar een duurzame samenleving. Dit betekent dat we slimmer omgaan met energie en overstappen op schone energiebronnen om in 2050 (zo goed als) CO2-neutraal te zijn. Er zijn al veel mooie initiatieven ontstaan in Steenwijkerland. Meer hierover leest u in de energiekrant.