Dorpshuis Marijenkampen gebruikt eerste duurzaamheidslening

Wethouder Tiny Bijl heeft afgelopen woensdag (7 oktober) een bezoek gebracht aan dorpshuis Marijenkampen en hen een blijk van waardering voor hun duurzaamheidsinvestering overhandigd. Het dorpshuis heeft namelijk zonnepanelen op het dak laten installeren. De aanschaf hiervan is mogelijk gemaakt door de duurzaamheidslening. Dit is een lening die de gemeente Steenwijkerland voor dit soort projecten verstrekt. Het dorpshuis is de eerste die gebruik heeft gemaakt van deze duurzaamheidslening.

Wethouder Tiny Bijl: 'De duurzaamheidslening is bedoeld voor maatschappelijke organisaties zoals sportverenigingen en buurthuizen in de gemeente Steenwijkerland. Met de lening kunnen duurzame projecten worden gerealiseerd zoals het plaatsen van zonnepanelen, LED verlichting of bijvoorbeeld isolatie'.

De duurzaamheidslening bedraagt minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000. Voor een investering kan maximaal 75% met deze lening worden gefinancierd waarbij het rentetarief, afhankelijk van de looptijd, 1% of 1,5% bedraagt.

'Voor het verstrekken van de duurzaamheidsleningen hebben we een budget van € 340.000 gereserveerd. Uiteraard hoop ik dat zoveel mogelijk maatschappelijke organisaties hiervan gebruik maken om daarmee de energietransitie mogelijk te maken', aldus Tiny Bijl.

Wethouder Tiny Bijl overhandigt dorpshuis Marijenkampen blijk van waardering voor duurzaamheidsinvestering