Website zonnepark De Boterberg actief

De gezamenlijke website waar de opwekking van elektriciteit van zonnepark De Boterberg in Oldemarkt kan worden afgelezen is sinds kort actief. Op de website, in de vorm van een dashboard, wordt de opwekking van elektriciteit zichtbaar gemaakt. Elk uur wordt dit overzicht bijgewerkt zodat een actuele stand van zaken te bekijken is.

Marius Roel, secretaris van Energie Coöperatie Oldemarkt: 'Op de website kunnen we nu al constateren dat de elektriciteit die het zonnepark opwekt hoger is dan verwacht. Op basis van de nog te verwachten zonuren in november en december zal de totale opwekking van elektriciteit in 2020 zo’n 9% meer bedragen dan vooraf werd berekend'.

Zonnepark De Boterberg is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Steenwijkerland en Energie Coöperatie Oldemarkt (ECO). Met in totaal 3560 panelen wordt jaarlijks voldoende elektriciteit opgewekt voor de 40 deelnemende huishoudens en voor 1200 rioolgemalen in de gemeente. Het zonnepark is eind februari 2020 in gebruik genomen.

Met de elektriciteit die zonnepark De Boterberg tot nu toe heeft geleverd is een uitstoot van meer dan 555.000 kg CO2 voorkomen in vergelijking met de traditionele opwekking van elektriciteit. 'Dat is een mooi voorbeeld van duurzaamheid in optima forma dat navolging verdient' aldus wethouder Tiny Bijl

De website is te vinden via www.steenwijkerland.nl/Inwoners/Duurzaam_Steenwijkerland/Zonnepark_Boterberg en de website van Energie Coöperatie Oldemarkt: www.zonnepark-boterberg.nl