Subsidies en leningen duurzaamheid Steenwijkerland

Via ons energieloket informeren we huiseigenaren over energiebesparende maatregelen en duurzame energie. Deze maatregelen zijn vaak zeer rendabel en maken de woning comfortabeler.
Naast landelijke regelingen hebben we ook een aantal regelingen voor huiseigenaren en maatschappelijke organisaties.

Het verduurzamen van gebouwen is vaak zeer rendabel, maar het gaat wel om forse investeringen. Het is belangrijk om te weten wat de financierings- en subsidiemogelijkheden zijn.

Lokale subsidies helpen

Het verduurzamen van je huis loont de moeite, maar vergt vooraf soms een forse investering. Gelukkig zijn er, behalve landelijke regelingen, ook lokale financierings- en subsidiemogelijkheden waarmee de gemeente Steenwijkerland het een stukje aantrekkelijker maakt om duurzaam aan de slag te gaan.

De sociale duurzaamheidslening isoleren en opwekken duurzame energie

Bent u eigenaar van een woning? En heeft u een beperkt inkomen (maximaal 150% van het sociaal minimum)? Dan kunt u tegen een rente van 0% geld lenen voor energiebesparende/-opwekkende maatregelen in en aan uw woning. Meer over Sociale duurzaamheidslening isoleren en opwekken duurzame energie.

Isolatiesubsidie doe-het-zelfinitiatieven

Met de Isolatiesubsidie doe-het-zelfinitiatieven kunt u een teruggave krijgen op de materiaalkosten van energiebesparende maatregelen aan uw woning, wanneer u deze maatregelen zelf uitvoert. Hiermee is deze subsidie een aanvulling op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Dit is inmiddels overgegaan in de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), die alleen kan worden aangevraagd wanneer. de maatregelen door een aannemer worden uitgevoerd. De maximale hoogte van de subsidie varieert afhankelijk van of u de subsidie alleen of gezamenlijk aanvraagt en afhankelijk van het aantal maatregelen dat u uitvoert. Meer over Isolatiesubsidie doe-het-zelfinitiatieven.

Duurzame doe-het-zelvers Jolanda en Paul Peter Kuiper gingen u voor en vroegen de Isolatiesubsidie doe-het-zelfinitiatieven aan. Lees hun ervaringsverhaal. 

Duurzaamheidslening maatschappelijke organisaties

Voor maatschappelijke organisaties hebben we een duurzaamheidslening voor duurzame projecten op het gebied van energiebesparing en/of de opwekking van duurzame energie. De leningen bedragen minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000. Meer over Duurzaamheidslening maatschappelijke organisaties

Landelijke regelingen

Ook zijn er veel landelijke regelingen voor het verduurzamen van uw woning, zoals:

  • Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) 
  • Energiebespaarlening voor woningeigenaren
  • Isoleren van woningen 9% btw-regeling
  • BTW teruggave zonnepanelen

Energieloket Steenwijkerland

Wilt u weten voor welke landelijke of lokale subsidie u in aanmerking komt? Doe de subsidiecheck op ons energieloket. Deze biedt ondersteuning aan woningeigenaren bij het verduurzamen van de woning.