Werk, inkomen en schulden

Hulp nodig bij het vinden van werk of bij het aanvragen van een uitkering? Heeft u geen of een laag inkomen en wilt u weten of u in aanmerking komt voor een bijdrage voor bijvoorbeeld een bezoek aan een bioscoop of het theater? U kunt hiervoor terecht bij de consulenten van de gemeente.

 • Werk

  02 januari 2020

  Heeft u geen inkomen? En bent u op zoek naar een baan? Voor een uitkering kunt u zich aanmelden via www.werk.nl Onze consulenten nemen dan contact met u op.

 • Uitkeringen

  30 december 2020

  Heeft u geen inkomen? Dan kunt u via www.werk.nl een uitkering aanvragen.

 • Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

  Bent u ondernemer/zzp’er, werknemer of werkzoekende en heeft u financiële problemen door de coronamaatregelen? En kunt u daardoor noodzakelijk kosten zoals woonkosten niet meer betalen? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen.

 • Vergoedingen en toeslagen

  Heeft u een laag inkomen? Dan zijn er verschillende regelingen en toeslagen waar u voor in aanmerking kunt komen.

 • Bijzondere bijstand

  04 mei 2021

  Iedereen maakt kosten. Bijvoorbeeld aan: huur, gas, water, eten en drinken. Soms zijn er ook bijzondere kosten. Kosten waar u geen geld voor heeft. Het kan zijn dat u dan in aanmerking komt voor bijzondere bijstand. Dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Daarom kan het voorkomen dat u wel voor die kosten bijstand krijgt, maar iemand anders niet.

 • Schulden en geldzaken

  Zelf uw inkomsten en uitgaven plannen? Dat kan met de geldplannen van Startpunt Geldzaken van het Nibud. Wilt u advies of heeft u een vraag over uw financiële situatie? Dreigen er betalingsachterstanden of zijn er schulden? Informatie over deze onderwerpen vindt u op deze pagina.

 • Jongerenloket

  01 februari 2021

  Ben je jonger dan 27 jaar? Heb je geen baan of opleiding? Speciaal voor jongeren uit Steenwijkerland is er een Jongerenloket.

 • Advies en steun

  In onze gemeente zijn er diverse organisaties waar u terecht kunt voor advies en steun.