Afvalinzameling

Binnen de gemeente Steenwijkerland wordt afval ingezameld door ROVA. Op deze pagina vindt u informatie over de afvalkalender, het scheiden en recyclen van de meest voorkomende afvalsoorten en omgekeerd inzamelen. Omgekeerd inzamelen houdt in dat herbruikbare grondstoffen bij u thuis worden opgehaald.

Afvalkalender

Op de afvalkalender van de ROVA worden de ophaaldagen per afvalsoort vermeld. Ook vindt u hier meer informatie over de verschillende afvalsoorten. Afwijkende ophaaldagen in verband met bijvoorbeeld feestdagen, worden ook vermeld op de afvalkalender en gepubliceerd in de Steenwijker Courant huis-aan-huis.

Omgekeerd inzamelen

Binnen de gemeente Steenwijkerland wordt afval omgekeerd ingezameld’. Omgekeerd inzamelen houdt in dat herbruikbare grondstoffen bij u thuis worden opgehaald. Denk hierbij aan: groente-, fruit- en tuinafval (GFT), oud papier en karton, plastic - en metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD). Wat niet van waarde is, het restafval, kunt u weggooien in de ondergrondse containers die in uw buurt zijn geplaatst.

Wat hoort waar

Op de pagina wat hoort waar vindt u meer informatie over het scheiden en recyclen van de meest voorkomende afvalsoorten.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over afvalinzameling in de gemeente Steenwijkerland op de website van de ROVA www.rova.nl/steenwijkerland.

Zie ook