G1000 Steenwijkerland

'Hoe maken wij Steenwijkerland samen energieneutraal?' Hier hebben 63 inwoners van Steenwijkerland op 7 april 2018 een Burgerbesluit over genomen. Dertien van de 21 voorstellen op deze dag zijn aangenomen. Burgemeester Rob Bats legt de voorstellen binnenkort voor aan de gemeenteraad.

Waarom energieneutraal?

Brandstoffen zoals kolen, olie en gas raken op. De verwachting is dat we deze brandstoffen in 2050 niet meer gebruiken. Kortom, het is tijd om over te stappen op duurzame energie. U kunt hierbij denken aan windenergie, zonne-energie of waterkracht. Graag wilden we weten hoe inwoners dachten over dit onderwerp. Wat is voor hen energieneutraal? Wat voor ideeën hebben zij? Om hierover te praten organiseerde het Platform G1000.nu een G1000.

G1000

De G1000 ging van start op 18 november 2017 met een Burgertop. Vervolgens zijn 9 werkplaatsen van inwoners aan de slag gegaan met de uitkomsten van deze dag. Zij hebben in een paar maanden tijd voorstellen geformuleerd voor een energieneutraal Steenwijkerland.

Burgerbesluit

De G1000 eindigde op 7 april 2018 met een Burgerbesluit waar de 9 werkplaatsen hun voorstellen presenteerden aan 63 medeburgers. Via stemming werden 13 van de 21 voorstellen aangenomen. Dit is het Burgerbesluit.

Voorstellen naar gemeenteraad

Burgemeester Rob Bats biedt op korte termijn het Burgerbesluit aan de gemeenteraad aan. Dit is van belang, omdat in het Burgerbesluit voorstellen staan die de gemeente moet uitvoeren of waar de gemeente financiële middelen voor vrij moet maken.

Burgerbesluit downloaden

U kunt het Burgerbesluit downloaden (375 KB)). Ook kunt u alle voorstellen voor een energieneutraal Steenwijkerland (ook die het besluit niet hebben gehaald) (12,9 MB) online bekijken.

 

G1000Steenwijkerland afgerond