Veelgestelde vragen over opladen bij uw huis

Hoe krijg ik een laadpaal op eigen terrein?

Ieder huis met een parkeerplek op eigen terrein is geschikt voor een laadpaal. Voor een laadpaal bij uw eigen huis heeft u geen vergunning nodig. Er zijn verschillende bedrijven die laadpalen installeren.

Mag ik mijn auto op de openbare weg opladen met een kabel vanuit mijn huis?

Nee, dit mag niet. U gebruikt dan onnodig een openbare parkeerplek. U mag ook geen kabels over het trottoir en/of de weg leggen of een kabelarm of laadgoot gebruiken.

Wij begrijpen dat bewoners zonder eigen oprit ook graag hun elektrische auto met eigen stroom willen opladen. Daarom volgen wij de landelijke ontwikkelingen om in de toekomst meer te kunnen betekenen op dit gebied.

Mag ik een kabelarm of laadgoot(tegel) gebruiken?

Nee, dit mag niet. Wij begrijpen dat bewoners zonder eigen oprit ook graag hun elektrische auto met eigen stroom willen opladen. Daarom volgen wij de landelijke ontwikkelingen om in de toekomst meer te kunnen betekenen op dit gebied.

Kan ik subsidie krijgen voor het aanvragen van een laadpaal of elektrische auto?

Er is een landelijke subsidie voor het kopen of (private) leasen van elektrische personenauto’s. Hierover vindt u meer informatie op de website van de overheid. Voor laadpunten aan huis is geen subsidie beschikbaar.

Ik ben lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE). Wat is er mogelijk?

Op de website VvE laden vindt u meer informatie over het regelen van een laadpaal binnen een Vereniging van Eigenaren. U vindt er onder andere een handig stappenplan.