• Nationale Sportweek 2021 – sportkalender Steenwijkerland

14 september 2021

Van 17 tot en met 26 september 2021 is het de Nationale Sportweek. Een week waarin sport en bewegen in het hele land centraal staat. Ook in Steenwijkerland heeft sport en bewegen deze week de speciale aandacht. Verschillende sportaanbieders zetten hun deuren open om iedereen te laten zien wat hun sport zo leuk maakt om te doen.

• Gemeente Steenwijkerland sluit zich aan bij Uniek Sporten

21 mei 2021

De gemeente Steenwijkerland sluit zich samen met de andere Overijsselse gemeenten aan bij Uniek Sporten. Uniek Sporten werkt vanuit bestaande regionale samenwerkingsverbanden om de sportparticipatie voor mensen met een functiebeperking te stimuleren. Vanuit deze regionale samenwerkingsverbanden worden sportaanbieders ondersteund en worden mensen geholpen met het vinden van een juiste sport- of beweegactiviteit. SportService Zwolle is voor de regio IJsselland, waar Steenwijkerland onder valt, de uitvoerende partij van dit samenwerkingsverband dat inmiddels een landelijke dekking heeft.

• Keuze uit meer dan 60 sportieve aanbiedingen via Sjors Sportief!

19 december 2020

De deadline voor het aanleveren van activiteiten voor het boekje van Sjors Sportief en Creatief is inmiddels verstreken. Kinderen kunnen kiezen uit maar liefst 64 sportieve en 35 culturele aanbiedingen. Een ontzettend mooi aantal voor de eerste keer Sjors Sportief en Creatief.

• Primeur voor OBS de Beatrixschool met in kaart brengen van beweegniveau

19 december 2020

Een belangrijke doelstelling van het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord is het vergroten van de kwaliteit van het bewegingsonderwijs op basisscholen in Steenwijkerland. Om goed bewegingsonderwijs te kunnen geven is het belangrijk om te weten wat het beweegniveau van ieder kind is. Zo kunnen de leerkrachten hun lessen hier op inrichten zodat ieder kind de uitdaging krijgt die hij of zij nodig heeft.

• Nieuw: de clubkadercoach

06 november 2020

Plezier en ontwikkeling zijn de belangrijkste factoren om te gaan sporten. Dat trainers en coaches daarbij een doorslaggevende succesfactor zijn is inmiddels bekend. Maar een groep jeugdsporters trainen en coachen is nog niet zo makkelijk: hoe krijg je ze allemaal actief en betrokken en hoe kun je een bijdrage leveren aan sociale en persoonlijke ontwikkelingen?

• Jeugdfonds Sport en Cultuur lanceert de campagne mag ik weer meedoen?

04 juni 2020

Door de coronacrisis hebben meer gezinnen te maken met geldzorgen. Daardoor kunnen kinderen en jongeren soms niet meedoen met bijvoorbeeld voetbal, hockey, dansen, muziek of judo. Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt en als gemeente doen we daaraan mee.

• Mooi voorbeeld: Noveas biedt korfbalclinics onder schooltijd

04 juni 2020

Ieder jaar organiseert korfbalvereniging Noveas het schoolkorfbaltoernooi in Steenwijkerland. In deze bijzondere coronatijden kan dat even niet. Noveas zit echter niet bij de pakken neer. Zij kwamen met het aanbod voor scholen om onder schooltijd op het schoolplein korfballes te komen geven. En daar bleek vraag naar.