Op weg naar een Steenwijkerlands Sportakkoord

Waar gaan we ons de komende jaren op richten als het om sport en bewegen gaat? Dát staat straks in het Steenwijkerlands Sportakkoord. De inhoud bepalen we met elkaar.

Wat vinden we belangrijk? Het antwoord op die vraag heeft geleid tot ‘de voorzet’ (pdf, 1,6 MB). Uitgangspunten waarvan we zeggen: dát is de basis voor ons sportakkoord. Daarover zijn we met (sport)verenigingen en organisaties in overleg gegaan. De opmerkingen, tips en suggesties die zijn gemaakt hebben we uitgewerkt in een 'wedstrijdplan' (pdf, 934 KB). Ook dat plan hebben we aan alle partijen voorgelegd. De reacties hebben we verwerkt in het wedstrijdplan dat in oktober 2019 is vastgesteld door de gemeenteraad.

Uitnodiging voor werksessie Steenwijkerlands Sportakkoord

Woensdagavond 15 januari 2020 leggen we, voorafgaand aan de Sportverkiezingen, het concept Steenwijkerlands Sportakkoord aan u voor en stellen we u de vraag: doet u mee?
 
Voor het maken van dit concept zijn de ideeën gebruikt die zijn ingebracht in bijeenkomsten over het Wedstrijdplan, de gesprekken die onze sportformateurs Marieke Postma en Andre Kasel de afgelopen tijd hebben gevoerd en de opbrengst van een werksessie met een aantal sportaanbieders in december’. De thema’s ‘Jong leren bewegen’, ‘Vitale sportaanbieders’, ‘Inclusief sporten en bewegen’ en ‘Duurzame sportinfrastructuur’ zijn verder uitgewerkt en presenteren we u graag. Daarna is er ruimte om met elkaar de plannen verder aan te scherpen en aan te geven op welke manier u mee wilt doen aan het Steenwijkerlands Sportakkoord.

Voor wie

De avond is voor iedereen die graag een bijdrage wil leveren aan het Steenwijkerlands Sportakkoord. Dus bent u bijvoorbeeld vertegenwoordiger van een sportaanbieder, school, wijkvereniging, eerstelijns zorgorganisatie of bent u een enthousiaste inwoner die graag zijn steentje bij wil dragen. U bent van harte welkom. Want het Steenwijkerlands Sportakkoord maken we met elkaar en voeren we gezamenlijk uit.

Waar en wanneer?

Wanneer:
15 januari 2020
Waar:       
Rabotheater De Meenthe
Tijd:          
Vanaf 17.30 uur ontvangen wij u graag met soep en een broodje. Het programma start om 18.00 uur. Aansluitend kunt u om 20.00 uur het Sportgala bezoeken waar de sportkampioenen van 2019 worden gehuldigd.

Bent u er bij?

Het is voor ons handig om te weten hoeveel mensen er aanwezig zijn. Daarom willen we u vragen u aan te melden voor de werksessie Steenwijkerlands Sportakkoord.