Subsidie Steenwijkerland sport door

Het afgelopen jaar zijn veel van de sportclubs een hele periode dicht geweest of hebben alternatieve activiteiten aangeboden aan hun leden. Soms hebben mensen op een andere manier gesport of bewogen, bijvoorbeeld door te gaan wandelen, fietsen, etc. Best spannend wat dit gaat betekenen voor uw sportclub, kunnen we ons voorstellen. In september start het nieuwe sportseizoen weer. 

Vanaf de Nationale Sportweek, die start op 17 september, willen we onze inwoners aanmoedigen (weer) te gaan genieten van het sport- en beweegaanbod dat er is in Steenwijkerland. Sport is namelijk leuk en sporten met vrienden is nóg leuker! Sport doet iets met je. 

Daarom willen we als actie vanuit het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord uw sportclub stimuleren om een sportactiviteit voor onze inwoners te organiseren. Hiervoor stellen we subsidie beschikbaar. 

Wij helpen u om uw sportclub maximaal in de schijnwerpers te zetten vanaf de Nationale Sportweek. We promoten de activiteiten in ieder geval via een online reclamecampagne.

Hoeveel geld is er beschikbaar?

Per club kan er maximaal € 750,00 worden aangevraagd om de organisatiekosten van de activiteit(en) te dekken. In totaal is er € 30.000,- beschikbaar.

Wat zijn de spelregels?

Er zijn vijf spelregels om voor subsidie in aanmerking te komen.

  1. De activiteit wordt georganiseerd door een sport- en beweegaanbieder die op reguliere basis sport en beweegactiviteiten organiseert in Steenwijkerland. Onder een sport- en beweegaanbieder verstaan we in dit geval een vereniging, stichting, commerciële sportaanbieder of ‘informele sportaanbieder’ zonder formele organisatievorm.
  2. De activiteit is bedoeld om inwoners van Steenwijkerland kennis te laten maken met de sportaanbieder en diens aanbod
  3. De activiteit is gericht op mensen die op dit moment nog geen lid zijn, maar ook eigen leden mogen meedoen.  
  4. De gesubsidieerde activiteit wordt georganiseerd vóór 1 december 2022.
  5. De activiteit voldoet aan de corona richtlijnen van de overheid.

Bekijk de Nadere regels Campagne Steenwijkerland sport door.

Subsidie aanvragen

U kunt de subsidie aanvragen tot en met 3 november 2022. Door op de onderstaande knop te klikken komt u bij het aanvraagformulier terecht.

Subsidie 'Steenwijkerland sport door' aanvragen

Waar u met vragen terecht kunt

Heeft u vragen over deze subsidieregeling? Of wilt u een groter sportevenement organiseren en wilt u meer weten over de ondersteuningsmogelijkheden die er zijn, of regels die gelden voor vergunningen? Neem dan contact op met Mariska Zwartsenburg via e-mailadres mariska.zwartsenburg@steenwijkerland.nl of telefoonnummer 14 0521. We bespreken uw idee en kijken samen naar de mogelijkheden die er zijn. 

Wat u na afloop moet doen

Heeft u subsidie gekregen? Dan vragen we u om na afloop binnen 5 dagen een kort verslag met een aantal foto’s of een video-opname op te sturen. Dit beeldmateriaal moeten we mogen gebruiken voor de promotie rondom het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord, waar deze regeling onderdeel van uitmaakt. Zo kunnen we samen onze inwoners laten zien welke sport- en beweegmogelijkheden er allemaal zijn in Steenwijkerland.