Werk en inkomen

Hulp nodig bij het vinden van werk of bij het aanvragen van een uitkering? Heeft u geen of een laag inkomen en wilt u weten of u in aanmerking komt voor een bijdrage voor bijvoorbeeld een bezoek aan een bioscoop of het theater? U kunt voor hulp en informatie terecht bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD).

 • Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD)

  De Intergemeentelijke Sociale Dienst (IGSD) helpt u bij het vinden van werk en bij het aanvragen van een uitkering.

 • Inkomensondersteuning

  Er zijn verschillende financiële regelingen, zoals een uitkering of een bijdrage voor bijvoorbeeld een bezoek aan bioscoop of theater voor mensen met geen of een laag inkomen.

 • Startpunt Geldzaken

  Zelf uw inkomsten en uitgaven plannen? Dat kan met de geldplannen van Startpunt Geldzaken van het Nibud. De gemeente heeft zich hierbij aangesloten. Met de online geldplannen kunt u stap voor stap en op de door uw gewenste tijd en plaats uw eigen geldzaken in balans krijgen en houden. Het invullen van de geldplannen is anoniem en gratis.

 • Bijdrage voor verplicht eigen risico zorgverzekering 2017

  20 juli 2018

  Heeft u een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm en bent u inwoner van Steenwijkerland? Dan kunt u in aanmerking komen voor een bijdrage voor het verplichte eigen risico die u voor uw zorgverzekering in 2017 heeft betaald.