Meldingen en klachten

Op deze pagina vindt u onder andere meer informatie over het doen van een melding, verloren en gevonden voorwerpen en klachten en bezwaren.

 • Meldingen over openbare ruimte

  Is er iets kapot bij u in de buurt? Is er afval gedumpt? Of is er een gevaarlijke situatie ontstaan, zoals een gat in de weg? Meld het ons meteen. Ernstige problemen lossen we snel op. Minder dringende zaken plannen we in.

 • Gevonden voorwerpen

  Heeft u in de gemeente Steenwijkerland een voorwerp gevonden? Bijvoorbeeld een (kapotte) fiets, tas of portemonnee? Dan kunt u dit melden via www.verlorenofgevonden.nl/melding.

 • Verloren voorwerpen

  Heeft u iets verloren in de gemeente Steenwijkerland? Bijvoorbeeld een fiets, tas of portemonnee? Dan kunt u dit melden via www.verlorenofgevonden.nl/melding. U kunt via deze website ook zien of uw voorwerp is gevonden.

 • Bezwaar tegen besluit gemeente

  Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. Dit doet u binnen 6 weken nadat het besluit is verzonden.

 • Aansprakelijkstelling gemeente

  Heeft u schade opgelopen? En denkt u dat wij daar verantwoordelijk voor zijn? Dan kunt u ons aansprakelijk stellen. De schade kan komen door slecht onderhoud van de openbare ruimte (wegen, groen, bouwwerken). Maar ook door iets wat wij hebben gedaan (bijvoorbeeld schade door een voertuig van ons).

 • Klachten over de gemeente

  Bent u niet tevreden over hoe de gemeente u heeft behandeld? Bijvoorbeeld omdat u geen antwoord hebt gekregen op een brief of e-mail? Of omdat een medewerker of bestuurder onbeleefd is geweest? Dan kunt u online een klacht indienen.

 • Informatie opvragen, Wet open overheid (Woo)

  In de Wet open overheid (Woo) staat dat u informatie mag opvragen over wat de overheid doet. U stuurt een Woo-verzoek naar de organisatie waarvan u informatie wilt ontvangen.

 • Ongewenste reclame en folders

  Met een NEE-NEE-sticker of een NEE-JA-sticker op uw brievenbus ontvangt u geen ongeadresseerde reclame en folders meer.