Archieven, collecties en open data

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle beschikbare toegangen van ons archief en kunt u onze volledige collectie doorzoeken. Als u niet weet in welke inventaris u moet zoeken, kunt u het beste in zoeken algemeen een zoekterm intypen. Dan worden automatisch al onze inventarissen doorzocht.

 • Zoeken algemeen

  Onder Zoeken Algemeen vindt u een overzicht van alle beschikbare toegangen. Als u vervolgens klikt op een van de toegangen, kunt u zoeken in deze specifieke inventaris. Weet u niet in welke inventaris de informatie die u zoekt te vinden is? Vul dan direct uw zoekterm in. De zoekmachine doorzoekt voor u dan alle beschikbare toegangen.

 • Beeldbank

  Het gemeentearchief beschikt over een uitgebreide foto- en ansichtkaartencollectie. Op dit moment werken we er aan om al onze foto's en ansichtkaarten te scannen en op internet te zetten. Er zijn inmiddels al honderden foto's uit de archieven van Steenwijk, Brederwiede en Vollenhove te bekijken.

 • Kaarten, tekeningen en prenten

  Het gemeentearchief bezit een uitgebreide collectie kaarten, tekeningen en prenten. Een deel hiervan, waaronder de Collectie Molendijk, is gedigitaliseerd en kunt u hier bekijken.

 • Bouwdossiers

  U kunt onze bouwdossiers digitaal opzoeken en ter inzage opvragen. U kunt de dossiers dan bekijken bij de balie bouwen en vergunningen.

 • Bibliotheek

  Wij hebben niet alleen historische archieven, maar ook een collectie boeken en tijdschriften over regionale geschiedenis.

 • Transcripties van bronnen

  Hier kunt u enkele van onze topstukken voor genealogisch onderzoek op een bijzondere manier bekijken. U kunt niet alleen een foto van elke pagina bekijken, maar er staat ook een transcriptie naast. U hoeft dus geen oud schrift te kunnen lezen om deze bronnen te raadplegen.

 • Zoeken op personen

  Hier vindt u indexen op de bevolkingsregisters van de rechtsvoorgangers van Steenwijkerland van 1830-1939.

 • Bevolkingsregisters

  Hier vindt u alle gescande bevolkingsregisters van de rechtsvoorgangers van Steenwijkerland van 1830-1939. U kunt door de scans bladeren zoals u ook door een boek zou bladeren.

 • Open data

  26 mei 2016

  Open data houdt onder andere in dat gegevens beschikbaar worden gesteld voor hergebruik in een open standaard die voor iedereen toegankelijk is.