Foto's en kaarten

Het gemeentearchief beschikt over een uitgebreide collectie foto's, ansichtkaarten, kaarten, tekeningen en prenten.

Veel foto's en ansichtkaarten van het gemeentearchief kunt u inzien via de beeldbank. Vanwege recente ontwikkelingen rondom auteursrechten hebben wij een groot aantal afbeeldingen offline moeten halen. Dit bekent voor u dat er minder afbeeldingen dan voorheen digitaal beschikbaar zijn. Wij hopen op uw begrip. Bent u op zoek naar een bepaalde foto en kunt u deze niet vinden? U bent van harte welkom in onze studiezaal om het fotoarchief te bekijken.

 

Een oude ansichtkaart van De Kolk in Blokzijl

Collectie Molendijk

Mr. Peter Jan Molendijk (1924) was burgemeester van Steenwijk van 1968 tot 1978. In die tijd heeft hij een fraaie collectie historische kaarten en prenten van Steenwijk en omgeving verzameld. Deze collectie heeft hij in 2002 geschonken aan de gemeente Steenwijkerland.

De kaarten en prenten van Molendijk zijn gedigitaliseerd en ondergebracht in het gemeentearchief. Reproducties van deze kaarten en prenten hangen in Villa Rams Woerthe.

Beleg van Steenwijk door Renneberg, 1580-1581
Uit de collectie Molendijk: Beleg van Steenwijk door Renneberg, 1580-1581.

Op de nieuwspagina zal worden aangekondigd wanneer er nieuwe foto’s en/of ansichtkaarten online staan. Ook op onze Facebook-pagina komen regelmatig foto’s uit ons archief voorbij.

Naar de Beeldbank