Vrijwilligers gemeentearchief

In het gemeentearchief is een team van enthousiaste vrijwilligers actief. Zij helpen er voor te zorgen dat onze dienstverlening als gemeentearchief aan u optimaal is.

Burgerlijke stand

Enkele vrijwilligers zijn bezig met het invoeren van de gegevens van de burgerlijke stand in een database, die toegankelijk is via de website van WieWasWie en de website van Historisch Centrum Overijssel. Zij maken deel uit van een landelijk netwerk van vrijwilligers dat er voor zorgt dat genealogisch onderzoek voor iedereen eenvoudiger wordt.

Fotoarchief

Een ander team is bezig met de ontsluiting van het fotoarchief. Zij scannen de foto's waarna de foto's op onze website en de website van Archieven.nl gezet worden. Op dit moment zijn al duizenden foto's te bekijken via het fotoarchief en dat worden er steeds meer. Ook wordt er door een vrijwilliger foto's gemaakt van huidige situaties. Op deze manier vormen we ook het archief voor later.

Gemeenteraadsnotulen

Een nieuw project is het indexeren van de gemeenteraadsnotulen. De agendapunten worden geindexeerd en zijn via onze website doorzoekbaar.