Speciale Actie! Band op Spanning op 19 augustus in Steenwijkerland

Tijdens een speciale actie op donderdag 19 augustus kunt u gratis uw autobanden op de goede spanning laten brengen. Het team van Band op Spanning staat ’s ochtends voor u klaar in Steenwijk en ’s middags in Vollenhove.

Rijdt u met te zachte banden? Dan verbruikt u extra brandstof. Niet goed voor uw portemonnee en zeker niet voor het milieu. Daarom is het belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren. 

Wanneer   donderdag 19 augustusLogo Band op Spanning
Waar         parkeerplaats Steenwijkerdiep in Steenwijk
Hoe laat    van 9.30 tot 12.30 uur 

Wanneer   donderdag 19 augustus
Waar         parkeerplaats Marten Kingmaplein in Vollenhove
Hoe laat    van 13.00 tot 16.00 uur

Hoe werkt het?

U hoeft zich niet aan te melden. Bij de ingang van het parkeerterrein staat het team van Band op Spanning met aanmeldkaarten voor deze gratis service. Wilt u meedoen? Dan legt u de aanmeldkaart op het dashboard als u uw auto geparkeerd heeft. Vervolgens kunt u gewoon winkelen of de boodschappen doen. Medewerkers van Band op Spanning controleren ondertussen of uw banden niet te zacht zijn. Zijn ze dat wel, dan pompen ze de banden op tot de voor uw auto geadviseerde bandenspanning. U hoeft daarvoor niet bij de auto te blijven en ook zijn geen persoonsgegevens nodig. Komt u bij de auto terug dan zit er een resultatenkaartje onder uw ruitenwissers. Daarop staat welke bandenspanning gemeten is en wat u met het oppompen van de banden heeft bespaard. Zo weet u precies wat er gebeurd is. Goed om te weten: het team van Band op Spanning komt alleen in actie bij auto’s mét aanmeldkaart.

Wist u dat?

In ons land rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks zo’n 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Bovendien neemt de wegligging af, is er een langere remweg en een grotere kans op een klapband. 

Met de actie Band op Spanning willen we een steentje bijdragen aan een schonere en veilige leefomgeving. Doet u mee? 

Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl