Steenwijkerland is klaar voor Open Monumentendag 2021

Tijdens de 35e editie van Open Monumentendag in Steenwijkerland op 11 september vieren we de gastvrijheid die de monumenten uitstralen. Het thema “Mijn monument is jouw monument’ is helemaal van toepassing voor veel monumenten die dienst doen als restaurant of gastvrij museum. In een aantal kerken vinden orgel- en pianoconcerten plaats, u kunt meerdere torens beklimmen, oude buitenplaatsen bezichtigen en de bekende Monikkenmolen draait voor de eigengemaalde pannenkoeken.

De gemeente Steenwijkerland draagt de monumentendag een warm hart toe. Ze probeert de monumenten zoveel mogelijk toegankelijk te maken voor iedereen door monumentenhouders te stimuleren om mee te doen. Ook faciliteert ze in een coronaprotocol waarbij materialen beschikbaar gesteld worden vanuit de organisatie van de Bank-Giro Loterij Open Monumentendag.

Monumentenkaart met fietsroutes

Er is een kaart op A-3 formaat van deelnemende monumenten zodat bezoekers weten waar ze terecht kunnen. Op deze kaart staan ook de fietsknooppunten en 3 monumentenroutes van ongeveer 35 km. Eind augustus is deze kaart verkrijgbaar via de toeristische informatiepunten. Kijk voor een overzicht van de informatiepunten op de website van de Weerribben-Wieden. Wilt u een digitale versie van deze kaart ontvangen? Stuur dan een mail naar linda.de.graaf@steenwijkerland.nl

Waar kunt u dit allemaal beleven?

Kijk op onze pagina voor een overzicht van deelnemende evenementen of bekijk de locaties op Google Maps via de digitale kaart van Open Monumentendag.