Actualiteiten december 2019

 • Aangepaste verordening maatschappelijke ondersteuning per 1 januari 2020

  01 januari 2020

  Per 1 januari 2020 zijn er een aantal veranderingen in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat betekent dat we vanaf die datum onze gemeentelijke verordening daarop hebben aangepast. De belangrijkste wijziging gaat over het persoonsgebonden budget (pgb).

 • Steenwijks gezin Kasel koos bewust: geen gas meer

  24 december 2019

  Nemen wat er is. Meebewegen met de seizoenen. Klinkt simpel en dat ís het ook, de manier waarop het gezin Kasel in Steenwijks nieuwbouwwijk Kornputkwartier in z’n dagelijkse energiebehoefte voorziet. Leven van de warmte én koelte in de schoot van Moeder Aarde. Kan het nog mooier?

 • Uitnodiging voor werksessie Steenwijkerlands Sportakkoord

  31 december 2019

  Woensdagavond 15 januari 2020 leggen we, voorafgaand aan de Sportverkiezingen, het concept Steenwijkerlands Sportakkoord aan u voor en stellen we u de vraag: doet u mee?

 • Intakegesprekken adviseringstraject Ondernemersklankbord

  31 december 2019

  Gaat u starten als ondernemer in Steenwijkerland? Of heeft u al een eigen bedrijf? Dan komt u in aanmerking voor gratis persoonlijke begeleiding van het Ondernemersklankbord. Op donderdag 9 januari 2020 van 10.00 tot 12.00 uur zijn de adviseurs van het Ondernemersklankbord in het gemeentehuis in Steenwijk aanwezig voor intakegesprekken. De persoonlijke begeleiding van het Ondernemersklankbord is gratis.

 • Campagne ‘Vuurwerkafval ruim je op’ van start

  31 december 2019

  Wellicht heeft u ze al gezien. De advertenties en de lantaarnpaalborden, waarin u wordt opgeroepen om het vuurwerkafval op te ruimen. Want vuurwerk is mooi, maar een schone straat ook!

 • Dag van de Biodiversiteit

  31 december 2019

  Noteer zaterdag 8 februari 2020 alvast in uw agenda!

 • Naturalisatieceremonie in Steenwijkerland

  23 december 2019

  Op woensdag 18 december 2019, tijdens de naturalisatieceremonie, heeft burgemeester Rob Bats aan twee volwassenen en een minderjarige uit de gemeente Steenwijkerland het besluit tot Nederlanderschap uitgereikt. De naturalisatieceremonie is onderdeel van het traject dat mensen moeten doorlopen om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. De feestelijke ceremonie vond plaats in villa Rams Woerthe, in aanwezigheid van inwoners die eerder dit jaar al het Nederlanderschap hebben gekregen.

 • Inzameldagen 2020 zijn bekend

  17 december 2019

  Ook in 2020 komt ROVA weer bij u langs om uw containers voor afval en grondstoffen te legen. De inzameldagen voor 2020 zijn bekend. U vindt de inzameldagen voor uw adres in de vernieuwde ROVA-app of op www.rova.nl/inzamelkalender

 • Aanvragen van kwijtschelding waterschapsbelasting wijzigt per 1 januari 2020

  24 december 2019

  Wilt u kwijtschelding voor waterschapsbelasting aanvragen? Dan moet u dat vanaf 1 januari 2020 doen bij GBLT. Dat is de organisatie die de waterschapsbelasting heft en int.

 • Afvalbak tijdelijk afgesloten in december? Neem afval mee naar huis!

  16 december 2019

  De komende weken worden veel van onze prullenbakken in de openbare ruimte afgesloten. Dat doen we om vuurwerkschade te voorkomen. In de eerste weken van januari zetten we de bakken weer open.

 • Balies tijdelijk gesloten vanwege technische storing

  16 december 2019

  In verband met een technische storing zijn de balies vandaag (16 december) gesloten. We nemen contact op met de mensen die een afspraak hebben staan vanochtend. Houd onze website en social media in de gaten voor de laatste informatie. Onze excuses voor het ongemak.

 • Waterschap neemt belangrijk deel stedelijk water over van gemeente Steenwijkerland

  16 december 2019

  Vanaf 2021 neemt Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) het beheer en onderhoud over van een deel van het stedelijk water in de gemeente Steenwijkerland. Op vrijdag 13 december zetten wethouder Marcel Scheringa (Steenwijkerland) en dagelijks bestuurslid Hans Wijnen (Waterschap Drenst Overijsselse Delta) hun handtekening onder de intentieovereenkomst voor de overdracht.

 • Wat vindt u van de concept visie recreatie en toerisme? Reageren kan tot 6 januari

  12 december 2019

  De stichting Weerribben-Wieden en de gemeente Steenwijkerland zijn bezig met het maken van een visie op recreatie en toerisme voor de komende vijf jaar. Hierin beschrijven we hoe we in kunnen spelen op de kansen die toerisme en recreatie bieden voor Steenwijkerland. In juli en september 2019 hebben wij uw ideeën hierover opgehaald. De stichting en de gemeente Steenwijkerland presenteerden op donderdag 12 december 2019 de hoofdlijnen van de concept visie recreatie en toerisme. U kunt de concept visie online inzien en tot 6 januari reageren.

 • Afspraak maken via website tijdelijk niet mogelijk

  13 december 2019

  Van vrijdag 13 december 17.00 uur tot en met zaterdag 14 december 23.30 uur kunnen er geen afspraken worden gemaakt via onze website in verband met onderhoud. Onze excuses voor het ongemak.

 • Station Steenwijk wordt visitekaartje voor de regio

  11 december 2019

  De gemeente Steenwijkerland wil van intercitystation Steenwijk een aantrekkelijke toegangspoort maken waar bezoekers welkom worden geheten. Hier worden bezoekers verleid om kennis te maken met de regio die veel te bieden heeft. Het wordt Steenwijks portal, een intercitystation 2.0. Vanaf dit punt kan het gebied op duurzame manier bezocht worden. Bijvoorbeeld met de fiets, de bus of via het water.

 • Jeugd, werk en zorg vanaf 1 januari onder één dak

  31 december 2019

  Vanaf 1 januari 2020 gaat de gemeente ook over werk en inkomen. De IGSD – die dat nu nog doet – houdt dan op te bestaan. Voor de cliënten verandert er niets. Zij krijgen vanaf 1 januari gewoon hun uitkering. Dat staat ook in de brief die zij hierover gehad hebben. De gemeente ging al over jeugdzorg en de Wmo. Dat betekent dat vanaf 1 januari alles bij elkaar zit: jeugd, werk en zorg.

 • Collectieve zorgverzekering iets voor u?

  24 december 2019

  Voor het jaar 2020 kunnen inwoners met een laag inkomen (tot 130% van de bijstandsnorm) gebruikmaken van een collectieve zorgverzekering. De gemeente Steenwijkerland biedt namelijk een gemeentepolis aan. Hiervoor werken we samen met zorgverzekeraar Zilveren kruis. Wilt u hieraan meedoen? Dan moet u dit vóór 1 januari 2020 aangeven. Hieronder leest u hoe u dat kunt doen.

 • Nieuwjaarsreceptie Steenwijkerland

  31 december 2019

  Op woensdag 8 januari 2020 is de nieuwjaarsreceptie van Steenwijkerland in Rabotheater de Meenthe in Steenwijk. Vanaf 16.30 uur is de ontvangst in de foyer. Het officiële programma in de grote zaal begint om 17.00 met de uitreiking van de Pluim van het Jaar en de nieuwjaarsspeech van burgemeester Rob Bats. Als speciale gastspreker zal dit jaar generaal Roland de Jong, brigadegeneraal van de 43e gemechaniseerde brigade optreden. Hij vertelt over het thema vrijheid. De receptie duurt tot 19.30 uur. U bent van harte welkom.

 • Gewijzigde openingstijden ROVA en milieubrengstation rondom feestdagen

  31 december 2019

  Het milieubrengstation aan de Karenburg 3 in Steenwijk is op woensdag 1 januari 2020 gesloten.

 • Burgemeester bezoekt jeugdhonk Kuinre

  05 december 2019

  Belofte maakt schuld. In het kader hiervan bezocht burgemeester Rob Bats het jeugdhonk ‘t Strandhuus in Kuinre. Het college van B&W bezocht begin 2019 Kuinre en zou ook een bezoek brengen aan het jeugdhonk. Door omstandigheden kon dit laatste niet doorgaan.

 • Toerismespreiding door het plaatsen van Landmarks

  04 december 2019

  Het college van B&W heeft positief besloten over het voorstel van de stichting Weerribben-Wieden om vanaf 2020 Landmarks te gaan plaatsen. Landmarks zijn welkomstpoorten die helpen om bezoekers op gastvrije manier door het gebied te leiden. Ze versterken de herkenbaarheid en naamsbekendheid van het gebied.

 • Verplaatsing weekmarkt Steenwijk

  03 december 2019

  Op zaterdag 14 december 2019 staat de binnenstad van Steenwijk in het teken van Dickens Kerst. Daarom wordt de weekmarkt op die dag verplaatst naar de Burgemeester Goeman Borgesiusstraat.