Actualiteiten januari 2020

 • Intakegesprekken adviseringstraject Ondernemersklankbord

  04 februari 2020

  Gaat u starten als ondernemer in Steenwijkerland? Of heeft u al een eigen bedrijf? Dan komt u in aanmerking voor gratis persoonlijke begeleiding van het Ondernemersklankbord. Op donderdag 13 februari 2020 van 10.00 tot 12.00 uur zijn de adviseurs van het Ondernemersklankbord in het gemeentehuis in Steenwijk aanwezig voor intakegesprekken. De persoonlijke begeleiding van het Ondernemersklankbord is gratis.

 • Spreekuur wethouders Steenwijkerland

  28 januari 2020

  Maandag 3 februari 2020 van 17.00 tot 18.00 uur is er weer spreekuur in het gemeentehuis in Steenwijk. U kunt dan als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een wethouder. Voor dit gesprek plannen we 15 minuten. U mag iemand meenemen (maximaal 1 persoon).

 • Ophaaldagen en route oud papier inzameling in de binnenstad van Steenwijk gewijzigd

  28 januari 2020

  Elke eerste dinsdagochtend van de maand wordt het oud papier en karton van huishoudens/particulieren opgehaald. De eerstvolgende ophaaldag is dinsdag 4 februari 2020.

 • Olympia’s Tour op vrijdag 20 maart in gemeente Steenwijkerland

  27 januari 2020

  Olympia’s Tour heeft dit jaar de start en finish op vrijdag 20 maart in de gemeente Steenwijkerland. Deze etappe van de oudste etappekoers van Nederland finisht in Steenwijkerwold. De start en de presentatie van de teams vinden plaats in de haven van Blokzijl.

 • Interim-kinderburgemeester voor Steenwijkerland

  22 januari 2020

  Rose Mondria (9) uit Steenwijk wordt interim-kinderburgemeester van Steenwijkerland. Rose reageerde op de oproep die burgemeester Rob Bats vorig jaar deed aan de kinderen tijdens de Sinterklaasintocht in Steenwijk.

 • Inwoners aan zet tijdens Steenwijkerlandse dag over biodiversiteit

  26 januari 2020

  Ideeën verzamelen, plannen maken en samen aan de slag. Dat is de bedoeling van de Dag van de Biodiversiteit die de gemeente Steenwijkerland op zaterdag 8 februari 2020 voor haar inwoners organiseert. Wethouder Marcel Scheringa: ‘Biodiversiteit is een thema waar we serieus mee aan de slag willen. Als gemeente kunnen we daarin ons steentje bijdragen, maar ook op kleine schaal kun je al een verschil maken. Bijvoorbeeld door je tuin niet helemaal te bestraten, maar ook te zorgen voor bloeiende planten. En zo zijn er vast nog veel meer ideeën die bijdragen aan meer variatie in de natuur. Die ideeën willen we graag ophalen en samen uitwerken.’ Informatie over de Dag van de Biodiversiteit is te vinden op de gemeentelijke website. Aanmelden kan via duurzaam@steenwijkerland.nl

 • Jongeren in debat tijdens Jongerengemeenteraad

  21 januari 2020

  Leerlingen van CSG Eekeringe doen donderdag 23 januari 2020 mee aan het project ‘Jongerengemeenteraad’. Tijdens deze dag kunnen jongeren zien en ook zelf ervaren hoe het gemeentelijk beleid tot stand komt. Onderdeel van deze dag is de jeugdraadsvergadering die ’s middags wordt gehouden onder voorzitterschap van wethouder Tiny Bijl.

 • Holocaustmonument Levenslicht te zien in Steenwijk

  21 januari 2020

  Van 22 januari tot en met 2 februari 2020 is het tijdelijke Holocaustmonument Levenslicht te zien in de Grote Kerk in Steenwijk. Burgemeester Rob Bats onthult het monument op woensdag 22 januari 2020 om 20.00 uur. Voorafgaand aan deze onthulling start vanaf 19.30 uur een stille tocht bij het Gedenkteken voor de Joodse Steenwijkers aan de Gasthuispoort. De route voert langs de plek waar de synagoge stond, door de Gasthuisstraat via de Markt naar de Grote Kerk. Iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de stille tocht en zo mogelijk een lichtje mee te nemen.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  14 januari 2020

  Jaarlijks worden, ter gelegenheid van de verjaardag van de Koning, in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt: de Lintjesregen. Kent u iemand die een lintje verdient? U kunt een voorstel voor de Lintjesregen van 2021 tot uiterlijk 1 juni 2020 bij de burgemeester indienen.

 • Nieuwe locatie voor de Marktbank

  26 januari 2020

  De Marktbank krijgt een plek op het Woldplein in Steenwijkerwold. De Commissie Beeldende Kunst maakt dat bekend na een poll op de gemeentelijke website en op Facebook. Daarin werden twee mogelijke locaties voorgesteld: bij de Vlodderbrug aan de Wetering of op het Woldplein in Steenwijkerwold. Iedereen kon zijn of haar voorkeur kenbaar maken. Uiteindelijk kreeg de locatie op het Woldplein met 84% van de unieke stemmen een ruime voorkeur.
  De Commissie Beeldende Kunst gaat met Dorpsbelang Steenwijkerwold en de gemeente overleggen wanneer de bank geplaatst wordt.

 • Zorgen over uw zorg? De sociaal ombudsvrouw van Steenwijkerland helpt

  09 januari 2020

  Maakt u zich zorgen over de zorg en ondersteuning die de gemeente sinds 2015 voor u regelt? Vindt u de regelingen ingewikkeld of weet u niet waar u uw vragen kunt stellen? Bent u tevreden over dat wat de gemeente voor u doet of heeft u een tip voor verbetering? Dan kunt u terecht bij de sociaal ombudsvrouw.

 • Spreekuur wethouders Steenwijkerland

  09 januari 2020

  Maandag 13 januari 2020 van 17.00 tot 18.00 uur is er spreekuur van de wethouders in het gemeentehuis in Steenwijk.