Actualiteiten januari 2021

 • Vragen en antwoorden over corona

  29 januari 2021

  Waarom nog steeds een lockdown terwijl de besmettingen omlaag gaan? Waar kan ik me straks laten vaccineren? En wanneer kunnen we weer terug naar normaal?
  Op deze en andere vragen geven burgemeester Rob Bats en locoburgemeester Tiny Bijl antwoord in deze digitale uitzending over corona:

 • Meppel en Steenwijkerland trekken samen op bij onderzoek Joodse eigendommen

  29 januari 2021

  De Colleges van de gemeenten Steenwijkerland en Meppel hebben de hoofdlijn van de opdrachtformulering 'onderzoek Joodse Eigendommen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog' vastgesteld. Het belangrijkste doel is helderheid te krijgen over de rol van de voorgangers van deze Overijsselse en Drentse gemeenten ten aanzien van Joodse bezittingen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

 • Brug de Wulpen over Steenwijker Aa wordt vervangen

  29 januari 2021

  De brug De Wulpen over de Steenwijker Aa wordt vervangen. De vervanging van de brug gebeurt in combinatie met de onderhoudswerkzaamheden aan de bijbehorende stuw die door het waterschap worden uitgevoerd. Vanaf eind november vorig jaar is de brug afgesloten voor al het verkeer uitgezonderd (brom)fietsers. Tijdens een inspectie bleek dat de brug, met name aan de onderzijde, ernstige mankementen vertoonde waardoor de veiligheid in het geding kwam.

 • Telefonisch wethouderspreekuur op 8 februari

  26 januari 2021

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een van de wethouders? Zij bieden u graag een luisterend oor. Helaas is het nog niet mogelijk om langs te komen vanwege het coronavirus, maar zij staan u wel graag telefonisch te woord.

 • Onderhoud aan bomen Bovenboersepad in Wanneperveen

  26 januari 2021

  In de eerste week van februari gaan we onderhoud uitvoeren aan de bomen langs het Bovenboersepad in Wanneperveen.

 • Terugkijken online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’

  04 februari 2021

  Het is winter en de verwarming slaat elke dag weer aan. En dat gaat door tot ver in het voorjaar. Een goed moment om na te denken over het verduurzamen van je woning. Een duurzame woning is behaaglijk en energiezuinig. Maar hoe kunt u dat slim en betaalbaar aanpakken? Op dinsdag 19 januari organiseerde de gemeente Steenwijkerland samen met DCZ een online bijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ Kijk deze bijeenkomst terug om meer te horen over de mogelijkheden om thuis energie te besparen en over mogelijke subsidies en regelingen.

 • Steenwijkerland blijft ontwikkelingen Lelystad Airport kritisch volgen

  25 januari 2021

  De gemeente Steenwijkerland blijft de ontwikkelingen met betrekking tot Lelystad Airport kritisch volgen. Dat laten B en W weten naar aanleiding van de ontwerp-voorkeursbeslissing die het kabinet onlangs heeft genomen over de indeling van het luchtruim. In dit besluit worden de laagvliegroutes geschrapt waarmee de weg naar de realisering van Lelystad Airport weer vrij komt.

 • Burgemeester Rob Bats bezoekt coronateststraat

  21 januari 2021

  Burgemeester Rob Bats heeft donderdagmiddag (21 januari) een bezoek gebracht aan de coronateststraat aan de Meppelerweg in Steenwijk. Hij kreeg daar een rondleiding en toelichting van de locatiebeheerster Annette Rozendal over de laatste stand van zaken met betrekking tot het testen en de testcijfers.

 • Steenwijkerland op weg naar Regenbooggemeente Voorbereidende werkgroep zoekt dromers, denkers, durvers en doeners

  21 januari 2021

  Een inclusieve samenleving waarin iedereen de mogelijkheid heeft om mee te doen. Dat is een van de speerpunten van het Steenwijkerlandse college van B&W. Wethouder Trijn Jongman: ‘Daar hoort bij dat er beleid is dat zich richt op de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender en intersekse inwoners. Daarom gaan we de nodige stappen zetten om in 2021 een Regenbooggemeente te worden waar serieus rekening wordt gehouden met de belangen van de LHBTI+ gemeenschap.’ Een werkgroep is bezig met de oprichting van een stichting. Hiervoor worden dromers, denkers, durvers en doeners - enthousiaste en betrokken inwoners van Steenwijkerland - gezocht om, samen met de gemeente, handen en voeten te geven aan inclusief Regenboogbeleid. Wie hier blij van wordt, kan zich aanmelden via regenboog@steenwijkerland.nl

 • Vragen over corona? Geef ze aan ons door!

  19 januari 2021

  Op dit moment zitten we nog in een lockdown. Die geldt in ieder geval nog tot en met 9 februari. In de loop van de komende tijd beslist het kabinet wat er daarna gebeurt. Toch denken we ook alvast vooruit. Kijken we naar het moment waarop we weer meer kunnen omdat de coronamaatregelen minder worden. Dat kan overigens alleen als de besmettingscijfers naar beneden gaan.

 • Gratis online workshop Energieneutraal Verbouwen

  19 januari 2021

  Wilt u weten hoe u uw woning kunt isoleren, uw eigen energie op kan wekken en uw woning energieneutraal kunt verbouwen? Laat u zich dan inspireren tijdens de gratis online workshop Energieneutraal Verbouwen op 21 januari of 4 februari.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  19 januari 2021

  Jaarlijks worden, ter gelegenheid van de verjaardag van de Koning, in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt: de Lintjesregen. Kent u iemand die een lintje verdient? U kunt een voorstel voor de Lintjesregen van 2022 tot uiterlijk 1 juni 2021 bij de burgemeester indienen.

 • Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV

  19 januari 2021

  Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.

 • Schade oudjaar 2020

  19 januari 2021

  Tijdens oudjaar 2020 is helaas de nodige schade veroorzaakt aan onder andere bebording, afvalcontainers, afvalbakken en putdeksels.

 • Telefonisch wethouderspreekuur op 25 januari

  12 januari 2021

  Wilt u als inwoner, organisatie of vereniging in gesprek met een van de wethouders? Zij bieden u een luisterend oor en staan u graag te woord. Helaas is het vanwege het coronavirus nog niet mogelijk om langs te komen. Daarom is er een telefonisch spreekuur.

 • Verhuisbericht jeugd, zorg, werk en inkomen

  05 januari 2021

  Per 1 januari 2021 is het team Uitvoering Sociaal Domein van de gemeente verhuisd van de huidige locatie aan de Vesting in Steenwijk naar het gemeentehuis in Steenwijk. Het bezoekadres voor jeugd, zorg, werk en inkomen wordt dan: Vendelweg 1 in Steenwijk.